Uşak TV

Ordu’da Malazgirt Coşkusu

Güncel

Ordu’da Malazgirt Coşkusu

Malazgirt Zaferi’nin 944. yıl dönümü Ordu’da coşkuyla kutlandı.
Atatürk Parkı’nda düzenlenen kutlama programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Yılmaz, Ordu Gençlik Merkezi müdürü Mücahit Uçar, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, Gençlik merkezi liderleri ve vatandaşlar katıldı,
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program İl Müdürü Mustafa Genç’in ateşli oku denize atmasıyla başladı.
Sultan Alparslan’ın Malazgirt Savaşı’ndan önce son cuma namazında okumuş olduğu hutbenin okunmasının ardından açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, 944 yıl önce Sultan Alparslan’ın sadece Anadolu’nun kapılarını Türklere açmasının yanı sıra Anadolu’yu İslam ve Türklerle buluşturduğunu belirtti. Sultan Alparslan’ın sadece büyük bir savaş adamı değil, aynı zamanda bir bilim adamı olduğunu kaydeden Genç, “Hiçbir tatbikatı dahi yapılmadan dünyanın o zamanki en büyük ordusu Bizans ordusuna karşı az sayıda bulunan ordumuzla hilal taktiği ile Bizans ordusunu perişan etmiştir. Bu Sultan Alparslan’ın sadece büyük bir savaşçı olduğunu göstermez ve aynı zaman da çok büyük bir bilim adamı olduğunun da göstergesidir” dedi.
Türkiye devleti üzerinde onlarca oyun oynanmasına rağmen milletin bir, beraber ve birlikte dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Genç, “İnşallah bundan sonrada Anadolu topraklarında hüküm sürmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Mustafa Genç’in ateşli ok atmasıyla başlayan programda matrakçı Efkan Çalış, Osmanlı dövüş sanatından örnekler sunuldu. Matrak gösterileriyle devam eden programda katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.