Uşak TV

Okullardan 1 Ton Atık Pil Toplandı

Güncel

Okullardan 1 Ton Atık Pil Toplandı

Okullara Koyulan Atık Pil Toplama Kutularından 1 Ton Pil Toplandı. Toplanan Piller İmha Edilmek Üzere TAP Yetkililerine Teslim Edildi.

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2010 - 2011 Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenen “Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında yaklaşık 1 ton atık pil toplandı.

Toplanan atık piller imha edilmek üzere Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) yetkililerine teslim edildi.

Atık pillerin imha edilmesinin önemine değinen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Kara, bir adet pilin 4 metreküp toprağı ve 800 metrekare alanı kirlettiğini belirterek, atık pillerin çevreyi kirletmesini önlemek için doğrudan veya dolaylı alıcı ortama verilmesini engellemek gerektiğinin altını çizdi.

Uşak Belediyesi tarafından okullar başta olmak üzere hastaneler, muhtarlıklar ve resmi kurumlara atık pil bidonu ve atık pil kutuları yerleştirdiklerini belirten Kara, “Biriken piller belediyemiz tarafından toplanarak “TAP” yetkililerine teslim ediliyor” dedi.

Kara çevre ve insan sağlığı için göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kampanyaya katılan herkese teşekkürlerini sundu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.