Uşak TV

Öğrencilerden Ücretsiz Kart Başvurusuna Yoğun İlgi

Güncel

Öğrencilerden Ücretsiz Kart Başvurusuna Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye’de ilk defa uygulanan üniversite öğrencilerine yönelik “İkametgahını Elazığ’a Al Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Faydalan” kampanyası bu yılda devam ediyor.
Elazığ Belediyesi’nin ikametgahları Elazığ’da bulunan Fırat Üniversite öğrencilerine tanıdığı ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yaralanmaya yönelik yeni dönem başvurularını başlattı. Belediye tarafından Türkiye’de ilk ve tek olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen ücretsiz ulaşım hizmeti için başlayan başvuru dönemine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
“SON BAŞVURU SÜRESİ YOK”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Elazığ Kart Servisi Sorumlusu Yakup Karabalık, ortalama günde 600 ila 700 arası eski kart yenileme ve yeni kart başvurusu aldıklarını söyledi.
Geçen yıl sosyal belediyecilik kapsamında başlatılan uygulamanın bu senede devam ettiğini belirten Karabalık, “Belediyemizin ilimize gelen ve ilimizde bulunan öğrencilere ulaşımda ücretsiz yararlanacağı Elazığ kart uygulaması bu yılda devam etmektedir. Mevcutta kartı bulunan tüm öğrencilerin kartlarını yenilemesi gerekmektedir. Başvuru ve kart yenilemenin bir süresi yoktur. Bayramdan sonrada kart yenileme ve yeni başvuru işlemleri devam edecektir. Şu anda herhangi bir son başvuru süremiz yoktur. Bu gün itibariyle eski kartı olan tüm öğrencilerin kartlarının süresi dolmuştur. Gelip yenileme yapmaları gerekmektedir” dedi.
Başvuruların yoğun olduğunu ifade eden Karabalık, “Geçen yıl verdiğimiz kart sayımız ortalama 13 bin civarındadır. Bu yıl bu sayıyı daha da artırmayı düşünüyoruz. Başvurularda genelde yoğunluk Elazığ Belediye İş Merkezi’nde olmaktadır. Elazığ Belediyesi merkez binamızda da yeni başvuruları, kart yenileme işlemleri yapılmaktadır. Yeni başvuru yapacak olan öğrenciler ikametgahı Elazığ’da olmak şartıyla ikametgah örneği, öğrenci belgesi, bir tane fotoğraf ve 10 TL ücretle birlikte Elazığ Belediye İş Merkezi’nden veya Elazığ Belediyesi merkez binamızda başvuru yapabilirler. Mevcut kart yenileme için ise yine aynı şekilde ikametgahları Elazığ’da olmak şartıyla ikametgah örneği, öğrenci belgesi ve yıl boyunca bir defaya mahsus 15 TL kart yenileme ücreti yatırarak kartlarını yenileyebilirler” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.