Uşak TV

Öğrenciler Organik Ürünleri Yerinde İnceledi

Güncel

Öğrenciler Organik Ürünleri Yerinde İnceledi

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, Organik Pazar’ı gezerek ürünlerin nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi sahibi oldu.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan insanın gıdasız yaşayamayacağını belirterek bilinçli tüketici yetiştirmenin önemini vurguladı. Alkan, “İnsan otomobilsiz, bilgisayarsız yaşayabilir ama gıdasız yaşayamaz. Gerçi şimdiki gençlerimiz telefonsuz yaşayamayacağını iddia etmektedir ama gıdanın ne kadar önemli olduğu hepimizce malum. Sağlıklı gelecek nesiller için bilindiği üzere sağlıklı beslenme çok önemli. Biz de bu gıda günü dolayısıyla öğrencilerimizi özellikle 2014’teki Gıda Günü’nde alıp ürünlerin nasıl yetiştirildiğini göstermek için bizzat kırsala götürmüştük. Bu sefer de organik pazarımızı bizzat yerinde, teknik personellerimizin anlatımıyla bu ürünlerin nasıl yetiştirildiğini göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Bildiğiniz üzere gençlerimiz güvenli gıda konusunda yeterli eğitimi alması için İl Müdürlüğü olarak tüm okullarda İl Müdürlüğü olarak tüm okullarda eğitimler düzenliyoruz. Özellikle satın alınan ürünlerde ambalajına dikkat edilmesi konusunda ilgili tüm eğitimleri yapıyoruz. Bunlarla ilgili sorunlarla karşılaşıldığı zaman ‘Alo 174 Gıda Hattını’ aramalarını tavsiye ediyoruz. Ne kadar bilinçli bir tüketici yetiştirebilirsek o kadar kaliteli denetçi yetiştirmiş oluruz. Çünkü en iyi denetçi bilinçli tüketicidir” dedi. Programda konuşan Kayseri Gıda Mühendisleri İl Temsilcisi Ergül Türkaslan ise bu tür etkinliklerin devamını dilediklerini söyleyerek, “Ülkemizde köylünün çiftçiliği maalesef köylü mantığıyla yapmakta. Tarımsal konuda ilerlememiz için tarım konusunda bilinçlendirilme, kırsal desteklerin artırılması ve ülkemizi daha müreffeh bir duruma gelmesi için daha etkin bir gıda, tarım ve hayvancılık politikasının uygulanması elzemdir” dedi. Konuşmaların ardından çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programın sonunda öğrenciler, Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi Organik Pazar Yeri’ni gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.