Uşak TV

Offenbach Valisi Başkan Erdoğan’ı Ziyaret Etti

Güncel

Offenbach Valisi Başkan Erdoğan’ı Ziyaret Etti

Kardeş Şehir Almanya’nın Kreiss-Offenbach Kenti Valisi ve Beraberindeki Heyet Başkan Erdoğan’ı Ziyaret Etti. Ziyarette İki Kardeş Şehir Arası İlişkilerin Güçlendirilmesi İçin Atılacak Adımlar Görüşüldü.


Uşak Belediyesi uzun süredir yürüttüğü kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde bugün Almanya’nın Kreiss-Offenbach kentinden bir heyeti ağırladı.

Kreiss-Offenbach Valisi Oliver Quilling ve beraberindeki heyet, Başkan Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. İki kardeş şehir arasındaki güçlü ilişkilerin konuşulduğu ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyarette konuşan Başkan Erdoğan, konuklarına hoş geldiniz diyerek, iki şehir arasındaki ilişkilerin önemine değindi. “Almanya ile aramızdaki kardeşlik uzun süredir devam ediyor. Bu ilişkileri daha uzun süre devam ettirmek, ortaklaşa işbirliği içerisinde çeşitli işlere imza atmak en büyük arzumuzdur” diye konuşan Erdoğan, kardeşlik ilişkilerinin şu anda Uşak’ta düzenlenmekte olan 8. Uluslar arası Gençlik Kampı sayesinde de güçlendiğini ifade etti.

Öte yandan işgücü sağlama konusunda Almanya’nın Türkiye için ayrıca önem taşıyan bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, bu ilişkilerin aktif ziyaretlerle pekiştirildiğini kaydetti. Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşun bu sene kardeşlik konusunda çalışma yürüttüğünü de belirten Erdoğan, iki taraf arasındaki işbirliği ve uyumun dışarıya da yansıdığını, bu yüzden önem taşıdığını vurguladı.

Ziyarette konuşan Kreiss-Offenbach Valisi Oliver Quilling ise, davetlerinden dolayı Başkan Erdoğan’a teşekkürlerini sunarak, Uşak ile olan kardeşlik ilişkilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını, bu anlamda ikili dinamiklerin önem kazandığını söyledi.

Quilling Uşak’tan gelen bir heyeti daha önce kendi şehirlerinde ağırladıklarını belirterek, gençler arası değiş tokuşun da güçlendirici bir adım olduğunu, aradaki bu olumlu ilişkilerin daima dışarıya olumlu bir sinyal olduğunu ifade etti.

Uyum politikasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Quilling, 340 bin nüfuslu kentlerinde sadece kendi kaymakamlık bölgelerinde 15 binden fazla Türk yaşadığını, kendilerine bağlı 13 beldede genel olarak Türk nüfusunun Alman nüfusundan fazla olduğunu ifade etti.

Nüfusun dışında yönetimde görev alan Türk’lerin de bulunduğunun altını çizen Quilling, kendi basın sözcüsünün de Türk olduğunu, Türklerin çalışma sisteminden memnun olduklarını dile getirdi.

Türk ve Alman ilişkilerin son derece yol kat ettiğini kaydeden Vali Quilling, bu ziyaretleri ile bu ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamaktan gurur duyacaklarını belirtti.

Oldukça sıcak bir sohbet havasında geçen ziyaret, olumlu adımların temelinin atılmasıyla sona erdi. Kreiss-Offenbach Valisi ve beraberindeki heyet iki gün boyunca Uşak’ta birçok kurum ve kuruluşu ziyaret edecek.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve ticari konularda görüşülmesi için yapılacak gezilerin ardından heyet Pazar günü Uşak’tan ayrılacak.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.