Uşak TV

ODÜ, İtalya’ya Açıldı

Güncel

ODÜ, İtalya’ya Açıldı

Ordu Üniversitesi (ODÜ), Avrupa Birliği programı olan Erasmus Plus Programı çerçevesinde İtalya’dan Aldo Moro Üniversitesi’nin ardından ikinci bir üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı.
ODÜ Rektörü Prof Dr. Tarık Yarılgaç, 1990 yılında İtalya’nın Bari şehrinde kurulan ve bir mimari, iki mühendislik fakültesinden oluşan Politecnio di Bari Üniversitesi ile görüşmelerde bulundu. Erasmus Plus öğretim üyesi ve öğrenci değişim programı kapsamında İtalya’nın Bari şehrinde bir araya gelen Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç ve Politecnio di Bari Üniversitesi Rektörü Prof. Ing. Eugenio Dı Scıascıo karşılıklı fikir alışverişinde bulunup, matematik ve istatistik, moda ve iç dizayn, güzel sanatlar, el sanatları, motorlu araçlar, gemiler ve uçaklar alanlarında ikili protokol imzaladılar.
Erasmus Plus programının öğretim üyesi ve öğrenciler için sadece fiziksel değil aynı zamanda zihinsel bir yolculuk olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Öncelikle bu program kişilerin kendi ayakları üzerinde durması açısından çok önemlidir. Farklı kültürlerden insanlarla nasıl ilişki kurulması gerektiği, derslerle sosyalleşme arasında kurulacak denge ve tercihler, programa katılanlar için en büyük kazanımlar olacaktır. Bu programdan en yüksek seviyede yararlanılması ve sürekli öğrenmeye açık olunması kişinin kariyer planlamasına olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.
ODÜ, daha önce İtalya’nın Aldo Moro Üniversitesi ile ziraat ve matematik alanlarında işbirliği protokolü imzalamıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.