Uşak TV

Nişantaşı Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Güncel

Nişantaşı Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Nişantaşı Üniversitesi, 2015 yılı mezunlarını vermenin coşkusunu yaşadı.
Haliç Kongre Merkezi, Nişantaşı Üniversitesi mezuniyet töreninde renkli görüntülere sahne oldu. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan tören okul ve bölüm birincilerinin ödül almasıyla devam etti. Törenin sonunda Haliç’in kenarında keplerini atan öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Törende konuşan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan "Bugün burada meslek yüksekokulumuzdan 36 programdan mezuniyet başarısını göstererek diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizi hayatın yeni bir kesimine uğurluyoruz" dedi. Öğrencilerin elde ettikleri başarılarla kendilerini çok mutlu ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Murat Barkan, "Enerjimizi artırdılar ve elde edilmiş başarı sonuçları bizi geleceğe yönelik olarak daha çok motive ediyor. Mezuniyet törenleri bir bitiş ama aynı zamanda bir başlangıç. Bütün hedefimiz onları yeni hayata sağlam basar hale getirmekti. Umarım başarmışızdır çünkü Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri bunu fazlasıyla hak ediyor" açıklamalarında bulundu. Gençlerin öğrencilik dönemindeki zorluklarına değinen Prof. Dr. Barkan, "En az 18 yıllarını harcıyorlar üniversite öğrencisi olabilmek için. Girip çıkmadıkları sınav, göğüslemedikleri zorluk kalmıyor ve bunun sonrasında pırıl pırıl mutluluk dolu bir geleceği hak ediyorlar. Umarım hakettiklerini elde etmeleri için gerekli bilimsel donanımı aktarabilmişizdir" diye konuştu.
"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİLERİNE SAYGI DUYAN BİR KURUM"
Nişantaşı Üniversitesi’ni benzerlerinden ayıran en büyük özelliğin öğrencilerine saygı duyması olduğunu vurgulayan Barkan, "Bu mezuniyet, eğitim aşamasındaki kalitemizi ortaya koyuyor. İddialarımız büyük. Öğrencisine saygı duymayı ilke edinmiş bir üniversitenin akademik programlarından mezun olacaklar ve bu saygın kişiliklerini bundan sonraki hayatlarına da aktarabileceklerini umut ediyorum. Bundan sonra yolumuz inşallah bir şekilde onlarla kesişecek. O zaman onlarla tekrar işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Bugün bu mutluluğun başlangıç günü. Yolları bahtları açık olsun. Onların mutluluk ve başarı mesajlarını almaya devam etmeyi çok istiyoruz. Gerçek hayatlarında, aile hayatlarında ve toplum hayatlarında elde ettikleri sonuçlardan bizleri haberdar ederlerse verdiğimiz emeğin boşa gitmediğini idrak edeceğiz ve yeni gelen kuşakları daha büyük bir şevkle mutlu etmek için uğraşacağız. Yaşam boyu özellikle kariyerlerinde pırıl pırıl bir geleceğe gitmelerini temenni ediyorum" dedi.
"KÜRSÜDE HEYECANDAN TİTRİYORDUM"
Kürsüye çıktığımda heyecandan titriyordum diyen Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü mezunu Fatma Koçak ise, "Okul ikincisi ve bölüm birincisi olarak mezun oldum, çok heyecanlıyım. Kürsüye çıktığımda heyecandan titriyordum. Benim için çok güzel bir duygu. Nişantaşı Üniversiteli olmak ayrıca güzel bir duygu" şeklinde konuştu. Nişantaşı Üniversitesi’nin eğitim yönünden hayatına çok şey kattığını belirten Koçak, "Hocalarımız bize her zaman arkadaşça yaklaştılar. İş hayatında karşılaşacağımız zorluklarda nasıl önlemler alacağımızı öğrettiler. Hem iş olanağı hem eğitim sağladılar. DGS sınavına girdim. Tercih yapacağım. Ön lisans mezunuyum, 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorum. İş bulma konusunda okulum çok imkan sağladı. 2 sene boyunca staj yaptım. Hem çalışıp hem okuyan arkadaşlarımız çoktu" ifadelerini kullandı.
Yeni bir hayata atıldığını ve çok heyecanlı olduğunu dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü mezunu Ahmet Esen de, "Şimdi bizi büyük sorumluluklar bekliyor. Hayatın içine giriyoruz. Eğitimime sağlık turizmi ve yatırım alanlarında devam ediyorum. Bir yandan da iş hayatına atılacağım. Alanımda en üst seviyeye çıkmayı planlıyorum. Bu üniversitenin prestijiyle en iyi yerlere gelebileceğimi biliyorum" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.