Uşak TV

Muş’un Otobüs Firma Sahipleri, Saldırılara Sağduyu Çağrısıyla Cevap Verdi

Güncel

Muş’un Otobüs Firma Sahipleri, Saldırılara Sağduyu Çağrısıyla Cevap Verdi

Muş’un şehirlerarası otobüs firma sahipleri Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir karayolunda otobüslere yönelik yapılan taşlı saldırılara sağduyu çağrısında bulundular.
Dün akşam saatlerinde Kayseri’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıya uğrayan otobüsler Muş şehirlerarası terminaline geldi. Saldırıda camları kırılan ve maddi hasarın meydana geldiği otobüslerde ki yolcuların ise yaralanmadığı belirtildi. Taşlı saldırılarda 15 aracın hasar gördüğü ve 6 şoförün ise yaralandığını ifade eden firma sahiplerinden Mazhar Özkan, bu tür saldırılara tepki göstererek firmaların sefer hizmetlerini sürdüreceklerini söyledi. Araçlarının taşlandığını, şoför ve yolcuların can güvenliğinin olmadığını ifade eden Özkan, “Bizlerin can güvenliği yok. Van, Muş fark etmez. Araçlarımız gidemiyor. Yollara çıkamıyoruz. Arabaları hep taşlamışlar, yolcuların can güvenliği yok bunlara önlem alamıyorlar. Batıya gidemiyoruz. Batı kimsenin babasının yeri değil, hepimizin yeridir” dedi.
“HEPİMİZ HUZUR İSTİYORUZ”
Araç camlarını kırmanın bir marifet olmadığını, bu ülkeye huzur istediklerini kaydeden Özkan, şunları söyledi: “Bu ülke hepimizin yeridir. Hep beraber savaştık, hep beraber bu ülkeyi kurtardık. Bu insanlar nedir. Biz burada hiç kimseye zulüm etmiyoruz. Batıda ki insanlar kardeşlerimizdir, bizlerde onların kardeşiyiz. Irkçılık yapmak güzel bir şey değil. O zaman Kürtlerde mi ırkçılık yapsın, olmaz. Türkü, Kürt kardeştir. Böyle insanlara ırkçılık yapmak hoş bir şey değil. Kimsenin babasının yeri değil. İstanbul’da bizimdir, Muş’ta onlarındır hepimiz biriz ırkçılık hoş bir şey değil. İki tane çapulcu çıkmış yollara araçların camlarını kırıyor. Araçların camlarını kırmak bir marifet midir yani. İnsanları öldürmek güzel bir şey değil. Bu ülkeye huzur lazım. Huzur istiyoruz biz. Bu siyasetçiler her biri bir tarafa çekiyor bunu, eziyetini de biz çekiyoruz. Şuanda araçlarımız yola çıkamıyor. Kaptanlarımızın, yolcularımızın can güvenliği yok.”
Korkmadan araçlarının hizmet vermeye devam edeceğinin altını çizen Özkan, “Şuanda Van araçları da dahil 15 araç zarar görmüş. Bir kaptanımız Kayseri’de, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, yoğun bakımda. Çanakkale’de bizler beraber savaştık bu ülkeyi beraber kurtardık. Kürt, Türk hepsi kardeştir. Ben şimdi batıya gidemem. Ben araçlarımı yine göndereceğim. Ben bu ırkçılardan korkmuyorum camımı mı kırdı, arabamı mı parçaladı kimseden korkum yok yine gideceğiz” ifadelerini kullandı.
“SAATLERDİR BEKLİYORUZ, MAĞDURUZ”
Firma yetkililerinden Cevdet Çarboğa ise “Yerli firma olarak şuanda elimiz kolumuz bağlı batı illerine gidip gelemiyoruz. Araç camları kırık, yolcular var ama gidiş geliş yapamıyoruz. Mağduruz, araçlarımızın çıkış yapması lazım ama bekliyoruz çıkış yapamıyoruz. Batıdan gelen aracımız yok, vatandaşların hepsi perişan ne olacağını bizde bilemiyoruz, bekleyeceğiz. Bu araçlarda insanlar var, çocuk var, araçları taşlıyorlar, sopalıyorlar 2-3 şoförümüz yaralı durumda. Şuanda bir şoförümüz hastanede. Bu durumu kabullenemiyoruz olacak şey değil kimse de kabul edemez” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.