Uşak TV

Muş’ta Hareketli Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı

Güncel

Muş’ta Hareketli Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı

Muş’ta, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında bisiklet dağıtıldı.
Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtımına Vali Yardımcısı Ercan Öter, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kamu kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı. Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Muş Alparslan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği protokolü imzalaması ile başlayan bisiklet dağıtım töreninde öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Ercan Öter, sağlıklı ve hareketli yaşam için bisiklet kullanımının çok önemli olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinde insanların araçtan çok bisiklet kullanımını tercih ettiğini ifade eden Vali Yardımcısı Öter, “Halk Sağlığı Müdürlüğü, Muş Alparslan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış olduğu protokol çerçevesinde bu sene 253 adet bisiklet alımı yapıldı. Özellikle obeziteyle mücadele çerçevesinde hafif kilosu olan gençlerimize bunları dağıtıp daha sağlık bir şekilde kilo vermelerine yardımcı olacağız. Günümüzün en önemli sorunlarından biri obeziteyle mücadele. Temel nedenlerinden biri sağlıksız beslenme ve hareketsizlik. Bu sadece ülkemizin değil bütün dünyanın sorunu özelikle gelişmiş ülkelerde sağlıksız beslenmenin ve hareketsizliğin oluşturmuş olduğu önemli bir hastalık diyebiliriz” dedi.
Obezite ile mücadele noktasında bazı uyarılarda bulunan Vali Yardımcısı Öter, “Bununla mücadele etmek için birinci önceliğimiz belli bir hareket içersinde olmak, hekimlerimiz gençlerimize ve her yaştaki insanımıza günde en az 10 bin adım atmalarını tavsiye ediyor ama gerek çevre şartları olsun çoğumuz bunu yerine getiremiyoruz. Özellikle gelişmiş ülkelerde insanlar araba kullanmaktan çok bisiklet kullanıyorlar. Bu hem günlük hareket ihtiyacını karşılıyorlar, hem çevre sağlığı açısından da herhangi bir gaz emisyonu olmadığı için tavsiye ediliyor” diye konuştu.
Bisiklet kullanımı için gerekli ortamların sağlanması gerektiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Öter, “Ülkemizde çevresel sorunlar nedeniyle belediyecilik hizmetleri nedeniyle bisiklet sürmeye uygun ortamlar yok. Özellikle büyükşehirlerimizde bu başladı, inşallah tüm şehirlerimizde yaygınlaşır. Konya, Kayseri ve Ankara gibi şehirlerimizde belli yerlerde bisiklet sürme ile ilgili yollar açıldı. İnşallah bu tüm ülkemize yayılır herkes bisiklet sürsün istiyoruz. Hareket için bisiklet sürün yürüyün diyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Öter ve beraberindeki protokol üyeleri öğrencilere bisikletlerini dağıttılar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.