Uşak TV

Muş Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı

Güncel

Muş Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentte imar planı, altyapı ve doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, kısa sürede birçok hizmetin hayata geçeceğini söyledi.
Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında oturumu açılan toplantı; saygı duruşu, yoklama ve açılış konuşmasıyla başladı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Asya, genel siyasetin içerisin de hızlı bir siyaset yaşadıklarını söyledi. Altyapı, doğalgaz ve imar planı ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Asya, “Genel siyasetin içerisinde hızlı bir siyaset yaşanıyor. Herkes kendi işini yaptığı gibi kendi yerelimizde işlerimizi aksatmadan bizlerde meclisimizin mutat toplantısını yapmış bulunmaktayız. Devam eden işlerimiz malumlarınız ve belki bu ay sizlerle paylaşacağım ve herkesi mutlu edecek Karni Deresi ile ilgili Kalkınma Bakanlığı tarafından bizlere 2,5 milyon TL ilk etapta iademizi yapmak üzere para tahsis edildi. Teknik ekip personellerimiz Erzurum DAP İdaresi’ne giderek görüşmeler gerçekleştirdiler. Bizim olmazsa olmazımızdan şehrimize en büyük katkı sağlayacak projemizin ihale sürecini başlatıyoruz. Diğer işlemlerimiz mutat olarak devam etmektedir. Ancak bizden göreve başladığımız günden bu yana sürekli hem zihnimizi hem gündemimizi meşgul eden plan notlarımızla ilgili hem imar komisyonumuz hem teknik komisyonumuz hem de müşavir komisyonumuz bu işi bölge de ciddi manada tecrübesi olan bir müşavir firma ile anlaşma yapma suretiyle çalışmalarımızı belli bir aşamaya getirdik” dedi.
Muş’un geleceği için önemli kararlar alıp çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Asya, “Muş’un geleceğine dair önemli kararlar almak suretiyle hem imar komisyonumuzun hem teknik komisyonumuzun hem de meclis komisyonumuzun nihai kararıyla sonuçlandırmayı planlıyoruz. Tekrar meclis çalışmalarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmadan sonra toplantıya katılan Muş Belediyesi Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Korkmaz, 3. Lig’de mücadele ettiklerini belirterek, çok az bir zamanda eksiklikleri tamamlamak zorunda olduklarını söyledi. Ligde mücadele etmek ve Muş’u temsil etmenin onurunu yaşadıklarını vurgulayan Korkmaz, yapılacak olan yardımlardan dolayı Belediye Başkanı Feyat Asya ve meclis üyelerine şimdiden teşekkür etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.