Uşak TV

“Mühendislik Nedir, Mühendis Kime Denir ?” Konferansı

Güncel

“Mühendislik Nedir, Mühendis Kime Denir ?” Konferansı

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde“Mühendislik Nedir, Kime Mühendis Denir ?” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İzmir Dost Tekstil Genel Müdürü Makine Mühendisi ve Tekstil Yüksek Mühendisi Nejat Günaydın mühendislik mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Nejat Günaydın bu tür etkinlikleri takdirle karşıladığını belirterek gençlerin meslek seçerken yeteneklerine uygun tercihler yapması gerektiğinin altını çizdi. Mühendislik mesleğinin tarihsel sürecini anlatan Nejat Günaydın konuşmasında şunları söyledi: “İlk mühendis inşaatta çalışanların başındaki kişi olarak nitelendirildi. Mühendisliğin inşaattan makine ve kimyaya geçişi ise kavimler arasındaki savaşların sonucu olmuş. İnsanlığın gelişimiyle beraber yeni mühendislik dalları ortaya çıkmıştır. Tüm pozitif bilim dallarının temelinde matematik var, bizim mesleğin temelinde de matematik vardır. Ayrıca fizik ve kimya da mühendisliğin temelidir. İyi bir mühendis olmak için matematik, temel bilimler ve mühendislik bilgilerini uygulama yeteneğinizin olması gerekir. Problemleri tanımlama, deney ve analiz yapabilme, ekip içinde çalışabilme gibi kriterler de mesleğiniz için önemlidir”

Konferansın sonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Bozkurt Nejat Günaydın’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. İsmail Yardımcı’nın özel olarak tasarladığı el yapımı eseri armağan ederek üniversitemizin plaketini verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.