Uşak TV

Moğol Hakimlere Yargı Etiği Eğitimi

Güncel

Moğol Hakimlere Yargı Etiği Eğitimi

Adalet Akademisi ile Moğolistan Hakimler Yüksek Kurulu arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Ankara ve İstanbul’da 21 Moğol hakim için “Yargı Etiği” konulu eğitim programı düzenlendi.
TİKA, Moğolistan’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetleri ile Moğolistan’ın kamu kurum ve kuruluşların idari altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla birçok sektörde tecrübe paylaşımında bulunuyor. Bu kapsamda Adalet Akademisi ile Moğolistan Hakimler Yüksek Kurulu arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde TİKA’nın katkılarıyla Ankara ve İstanbul’da 21 Moğol hakim için “Yargı Etiği” konulu eğitim programı düzenlendi.
Bu çerçevede, Türkiye Adalet Akademi Başkanı, Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Moğol heyeti kabul ederek ve açılış konuşmasında iki kurum arasındaki işbirliğinin ilk aşaması olan söz konusu eğitim programının başarılı bir şekilde geçmesini temenni ederek memnuniyetini dile getirdi.
Bahse konu eğitim programı kapsamında heyet üyeleri Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Başsavcılığı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Yargıtay Sistemi, İdari Mahkeme Sistemi, Yargı Etiği ve Türkiye Adalet Sistemine ilişkin bilgiler ve tecrübe paylaşımında bulunularak adaletin sağlanması, şeffaf ve güvenilir bir yargı için yargı etiği kodlarının belirlenmesinin önemine değinildi. Moğol Hakimlere Yargı Etiği ve Türkiye Uygulaması ve Etik Konusundaki Bazı Güncel Kavramlar ve Yargı Alanında Uygulamalara ilişkin bilgi ve tecrübeler aktarıldı. Eğitimlerini tamamlayan Moğol hakimler, İstanbul’da gerçekleştirilen sosyal programın ardından ülkelerine döndüler.
Moğol Hakimler aldıkları eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.