Uşak TV

Miniklerden Hayvan Bakımevine Ziyaret

Güncel

Miniklerden Hayvan Bakımevine Ziyaret

Aliağa Belediyesi tarafından sahipsiz, bakıma muhtaç sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmete açılan Sokak Hayvanları Bakımevi minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Aliağa ilçesinde, yapılan çalışmalar ile Türkiye’nin en modern barınaklarından biri haline getirilen Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi, Özel Bal Böceği Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette hayvanlar ile yakından ilgilenen öğrenciler, öğretmenleri ve barınak yetkilileri eşliğinde bakımevini gezme fırsatı buldu. Barınaktaki hayvanlara yakından bakma ve dokunma fırsatı da yakalayan miniklerin özellikle yavru köpeklere gösterdiği yoğun ilgi renkli görüntülere sahne oldu.
Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretin sonrasında, Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel barınaktaki hayvanlar hakkında miniklere bilgi verildi. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini ifade eden Özel Bal Böceği Anaokulu Müdürü Gülşen Temiz, “Küçük yaşlarda kazanılan bazı değerler yetişkinlik dönemindeki kişilik gelişiminin temellerini oluşturur. Bizde bunun farkında olduğumuz için çocuklarımıza daha bu yaşlarda hayvan sevgisi kazandırmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Aliağa Belediyesi tarafından modern bir şekilde dizayn edilen Hayvan Bakımevi’ne ziyarette bulunduk. Burada öğrencilerimiz hayvan barınağını gezerek hayvanlarla yakından ilgilenme fırsatı buldu. Öğrencilerimiz sevimli dostları ile zaman geçirdikleri için çok mutlu oldular” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.