Uşak TV

MHP’li Milletvekili Başkan: “Bir Günah Keçisi Lazımdı”

Güncel

MHP’li Milletvekili Başkan: “Bir Günah Keçisi Lazımdı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürü ve bazı şube müdürlerinin görevden alınmasına ilişkin, “Bence burada bir günah keçisi lazımdı. Bunu vererek herkesin sesini kesmeye çağırdılar” dedi.
Tokat’ta esnaf ziyaretleri yaparak seçim çalışmalarını sürdüren MHP’li Başkan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ankara’da yaşanan canlı bomba olayının failinin bulunmasıyla ilgili sorulara cevap veren Başkan, “Özelikle bu bombacılar bilinen, takip edilen, özellikle birisi Suruç bombacısı ile akraba, diğeri doğudan. Bunlar ciddi bir hata. Türkiye’nin istihbarat birimleri bu konuda son derece geride kalmıştır. Şimdi Ankara İl Emniyet Müdürü, Güvenlik ve İstihbarat Şube Müdürü görevden alınıyor. Peki, Türkiye’nin çok önemli bir kurumu MİT var. Bunla ilgili zafiyeti var mıdır yok mudur? Neler yapmıştır, yapmamıştır. Güvenlik kuvvetlerine bunla ilgili bilgi vermiş midir. Verdiyse işlenmemiş midir? Türkiye bir Beyrut, Şam, Bağdat görüntüsüne büründü. Türkiye bunu hak etmiyor. Bir Orta Doğu ülkesi statüsünde Avrupa’da değerlendiriliyor” dedi.
“BENCE BURADA BİR GÜNAH KEÇİSİ LAZIMDI”
Bir soru üzerine Ankara’daki patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını değerlendiren Başkan, “Bence burada bir günah keçisi lazımdı. Bunu vererek herkesin sesini kesmeye çağırdılar. Bana göre bundan İçişleri Bakanı suçludur. Adalet Bakanı, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, bütün birimler bunlardan sorumludur. Başında Başbakanlık sorumludur. Yani bence sadece günah keçisi olarak Ankara Emniyetinin il müdürü, güvenlik şube ve sadece istihbarat şube müdürü alındı. Bu olay derinliğine incelendiğinde çok kişinin bu işte ihmali olduğunu göreceksiniz” açıklamasında bulundu.
MİTİNGLER İPTAL OLACAK MI?
MHP’de mitinglerin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki sorulara MHP’li Başkan, cuma gününe kadar miting programı yapmayacaklarını belirterek şöyle cevap verdi:
“Cumartesi günü İstanbul mitingimiz var. İnşallah bu olaylar olmaz da mitingler yapılabilir. Seçim çalışmaları kapsamında şarkılı türkülü çalışmalar hiçbir partimiz tevessül etmiyor. Şuanda sessiz ve sakin bir seçim kampanyası götürüyoruz. İnşallah bu düzen bozulmaz. Devletimizin de güvenlik önlemlerini alıp seçimlere güven içinde vatandaşlarımız, partililerimizle birlikte gitmemizi tesis etmesi gerekiyor.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.