Uşak TV

Mescid-i Aksa’ya Yapılan Saldırıya Tepki

Güncel

Mescid-i Aksa’ya Yapılan Saldırıya Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına tepki göstererek, “Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı en çok Türkiye’yi ilgilendirir” dedi.
İsrail saldırısı ile ilgili basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan; saldırının bölgede, özellikle Türkiye’de mezhep çatışmalarının alevlendirilmek amaçlı olduğu belirtilerek, olayın en çok Türkiye’yi ilgilendirmesi gerektiği söyledi. Müslümanların sadece duruma seyirci kaldığını ifade eden Çağlayan, “Allah’ın laneti, fiilleri yeryüzünde sadece fitne ve fesat çıkartmak olan, kendi Peygamberlerini katleden, Allah’ın kendilerine sunduğu bütün nimetlerine rağmen hep nankörlük ve isyan eden, Müslümanların kalbinde (Aksa’da) bomba patlatan Siyonist İsrail’in ve onun zihniyetini taşıyanların üzerine olsun. İsrail’in Mescid-i Aksa’nın içinde yaptığı eylemi şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Muhakkak ki Siyonist İsrail’in bugüne kadar Filistin ve Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği tüm eylem, saldırı ve katliamların kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Fakat son olarak bizzat Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan alçakça saldırıda İsrail haddini aşmış, dünyada ve bölgede yeni bir fitne ateşini yakmaya çalışmıştır. Kendisini, dünya üzerinde tasarruf hakkına sahip olan yegâne millet olarak gören bu lanetlenmiş kavim, kendisine yakışanı yaparken, Mescid-i Aksa ve Filistin’e yönelik projelerini gerçekleştirmek için adım adım ilerliyorken, maalesef İslam âlemi bu duruma gereken tepkiyi göstermiyor, duruma sadece seyirci kalmakla yetiniyor” dedi.
Saldırının hedefinde bölgedeki fitne ateşini alevlendirmek olduğunu kaydeden Çağlayan, “Ortadoğu bölgesi ve özellikle Türkiye’nin içerisinden geçtiği bu sürece bakıldığında, tamda bu süreçte Mescid-i Aksa’nın bombalanması, bölgede yeni bir fitne ateşinin yakılmak istendiği niteliğini taşıdığını söyleyebiliriz. Bu saldırı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya dair asırlardır yaptığı plan ve projelerini gerçekleştirmek için attığı yeni bir adımdır. Bu saldırıya karşılık olarak İsrail, kilise ve sinagoglara saldırılar düzenleyerek Filistin ve Aksa’ya yönelik arttırarak devam ettireceği eylemlerini (kendisine göre) meşrulaştırmak için yapmaktadır. Bizce planın en önemli olan ve vahim olan boyutu ise, şu an çatışmaların yaşandığı Türkiye’yi ilgilendiren tarafıdır. Türkiye’nin aleyhine olan bu süreçte, Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan bu alçakça eyleme karşı, Türkiye’de sinagoglara ve kiliselere yönelik eylem yaptırmaya çalışmak, Türkiye’de yıllardır çıkartılmak istenen ve planlanan iç savaşı mezhepsel çatışmalarla alevlendirmek ve bu şekilde hedefe ulaşmaktır” diye konuştu.
Bütün dünya Müslümanlarının, özellikle bölge Müslümanlarının bu alçakça eyleme karşı gereken tepkiyi göstermesi gerektiğini vurgulayan Çağlayan, “Müslüman ülkeler devlet bazında İsrail’e yönelik yaptırımlar devreye koymalıdır. Bu alçakça saldırıya karşı verilmesi gereken cevap, çok cılız kınamalarla geçiştirilecek bir şey değildir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu yönde ciddi adımlar atması gerekmektedir. Bölgedeki İsrail, Amerikan ve İngiliz uşaklarının bu olaya ciddi bir tepki vermesi beklenemez tabii ki. Biz, bu durumun en çok Türkiye’yi ilgilendirdiğini düşünüyor ve hükümetten ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Aksi halde Türkiye’de camiler, sinagoglar ve kiliseler bombalanmaya başlandığında olayların önü alınamaz bir hal alacak ve bunu telafi etmek asla mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.