Uşak TV

’Mesajla Taciz’ Davasında Karar

Güncel

’Mesajla Taciz’ Davasında Karar

Giresun’da yaşayan 3 çocuk annesi N.İ., yaklaşık 1 yıl önce kendisini cep telefonuyla arayarak mesaj attığı iddiasıyla polis memuru O.K.’den şikayetçi olurken, O.K. hakkında “cinsel taciz” suçlamayla iddianame hazırlandı. Şahıs, yargılandığı mahkemede beraat etti.
"Cinsel taciz" suçlamasıyla dava açılan şüpheli O.K., hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, hazırlanan iddianamede müştekinin kullanmış olduğu cep telefonuna farklı tarihlerde mesajlar attığı belirtildi.
İddianamede, evli olan müştekiye değişik zamanlarda taciz edecek şekilde birçok mesaj gönderdiği kaydedildi.
Görele Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4. duruşmasında sanık O.K. ile mağdur N.İ. hazır bulunurken, mahkeme hakimi sanık O.K. için “Her ne kadar sanık O.K. hakkında cinsel taciz suçundan cezalandırılması talebiyle mahkememize kamu davası açılmış ise de sanığın CMK’nın 223/2-d maddesi uyarınca beraatına” yönünde karar verdi.
Karara tepki gösteren N.İ., bütün kanıtlara rağmen sanığa ceza verilmediğine bir anlam veremediğini ifade ederek, “Mahkemeye numaramı veren kişi ceza alıyor ama o mesajları atan kişi beraat ediyor. Bu taciz olayı normal bir olay değil. Bunları kanıtladım, dinlettirdim ne oldu da bu mahkeme sonlandı ben bilmiyorum” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.