Uşak TV

Mersinli Milli Tenisçi Oğuzhan, Itf Future Turnuvası’na Katıldı

Güncel

Mersinli Milli Tenisçi Oğuzhan, Itf Future Turnuvası’na Katıldı

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen ve her ülkenin en iyi 2 sporcunun davet edildiği kampa katılan Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Takım sporcusu Mersinli Oğuzhan Güneş, Romanya Open ITF Future Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Tekerlekli sandalye milli tenisçisi Mersinli 16 yaşındaki Oğuzhan Güneş, bugüne kadar gösterdiği başarılarının karşılığını, ITF tarafından düzenlenen ve her ülkenin en iyi 2 sporcusunun çağrıldığı kampa davet edilerek aldı. Genç tenisçi Oğuzhan, kampın ardından 27 Ağustos 2015 tarihinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te başlayan ve 30 Ağustos 2015’te sona erecek olan Romanya Open ITF Future Turnuvası’na katıldı.
Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Birol Gelbul yaptığı yazılı açıklamada, Oğuzhan Güneş’in 26 Mayıs - 2 Haziran 2014 tarihleri arasında Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan Tekerlekli Sandalye Junior Takımlar Şampiyonası’nda, Türk Tenis Milli Takımını ve kulübü başarıyla temsil ettiğini hatırlattı.
Oğuzhan’ın, 25-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında da Club Alibey Manavgat’da yapılan Dünya Tekerlekli Sandalye Tenisi Takımlar Şampiyonası’nda Türk Tenis Milli takımını ve kulübü temsil ettiğini belirten Gelbul, “Oğuzhan, şampiyonada Hollanda ile oynadığı tekler maçını final setinde kaybetmiştir. Daha sonra oynadığı İsviçre maçını yine final setinde kaybetmiş, daha sonra İsviçre ile oynanan double maçını ise kazanarak büyük başarı elde etmiştir. Antalya Dünya Şampiyonasından döndükten sonra, gösterdiği performanstan dolayı İsviçre’nin Zürih kentinde 2-7 Ağustos 2015 tarihinde ITF tarafından yapılan kampa her ülkenin en iyi 2 sporcusundan biri olarak davet edilmiştir. Milli sporcumuz, 27-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılacak olan Romanya Open ITF Future Turnuvası’na katılacak” dedi.
Oğuzhan’ın amacının, bu özellikteki turnuvalara daha çok katılarak, tecrübe kazanıp olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edebilmek olduğunu dile getiren Gelbul, “Sporcumuz Oğuzhan Güneş’e, antrenörü Atilla Kökver’e ve sponsoru Mersin International Port (MIP) Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas’a desteklerinden dolayı teşekkür eder, Oğuzhan’a başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.