Uşak TV

Mersin Emniyet Müdürlüğü Bayram Önlemlerini Aldı

Güncel

Mersin Emniyet Müdürlüğü Bayram Önlemlerini Aldı

Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem aldıklarını belirterek, bayram boyunca devriye sayılarını da artırdıklarını bildirdi.
Emniyet Müdürü Baştuğ, Kurban Bayramı dolayısıyla aldıkları önlemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 23-28 Eylül 2015 tarihleri arasında kutlanacak bayram öncesinde ve bayram süresince halkın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapması ve bayramlarını kutlamaları için bir dizi ek önlem aldıklarını ifade eden Baştuğ, vatandaşlara da bazı öneri ve uyarılarda bulundu.
Bayram dolayısıyla alışveriş merkezleri, otogar, tren garı ve kurban kesim yerlerinde yoğunluk olacağına dikkat çeken Baştuğ, buralarda meydana gelebilecek kapkaç, hırsızlık ve yankesicilik gibi suçların önlenmesi için hem sivil hem resmi motorize ve yaya devriye sayılarını artırdıklarını kaydetti. Bayramda gerçekleştirilecek mezarlık ziyaretlerinde halkın mağdur olmaması amacıyla mezarlıklar ve çevrelerinde de sivil ve resmi devriyeler görevlendirdiklerini dile getiren Baştuğ, “Ziyarete araçlarıyla gelecek vatandaşlarımızın araç içerisinde hedef olabilecek kıymetli eşya ve evrak bulundurmamaları, bu tür suçların önlenmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
Bayram namazı dolayısıyla camilerde de önlemler aldırılacağını belirten Baştuğ, trafik kazalarını önlemek amacıyla şehir içi ve şehir dışında denetimleri artırdıkları bilgisini vererek, “Bu kapsamda, şehirler arası yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde kontrollerimiz artırılarak sürdürülecek, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirler arası yollara çıkmasına izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Baştuğ, Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı da kutlayarak, sevinç ve coşkunun arttığı, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının geliştiği bayramları milletçe en güzel şekilde geçirme dileğinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.