Uşak TV

Memiş: "Demokratik Tepki Provokasyona Dönüşmesin"

Güncel

Memiş: "Demokratik Tepki Provokasyona Dönüşmesin"

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, terör örgütüne yönelik gösterilen demokratik tepkilerin provokasyona dönüşmemesi çağrısında bulundu.
Son günlerde yaşanan provokasyonlarla ilgili bir açıklama yapan Metin Memiş, “PKK’nın eylemleriyle yaktığı ateşi büyütmek ve bu acının sorumlusu olarak toplumun bir kesimini gösterme çabası kurulmuş büyük bir tuzaktır. PKK, Kürt vatandaşlarımızı temsil etmediği gibi, eli kanlı terör örgütünün eylemlerinden Kürt vatandaşlarımız da sorumlu değildir” dedi.
Çanakkale ruhunu yok etmek isteyenlerin kardeşlik hukukunu ve medeniyet değerlerini hedef alan, ayrıştırıcı bir dille sokağa çağrı yaptığını belirten Memiş, kardeşlik hukukundan ayrılmadan bir ve beraber olarak, provokatif eylem ve söylemlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Oyuna gelmemek, kurulan tuzakları bozmak için sorumluluk sahipleri başta olmak üzere toplumun her kesimini gerek sosyal medya, gerekse günlük hayatta ötekileştirici, tahrik edici dil ve üsluptan uzak durmaya davet eden Memiş, “Terör örgütünü protesto etmek doğal bir hak olmakla birlikte, bu hakkın kullanılması sırasında yeni bir terör eylemine sebep olmamak esas önceliktir” diye konuştu.
Türkiye’nin güçlenmesinden, model olmasından, birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların her seferinde kirli bir oyun kurgulayıp, içerideki hainlerin de yardımıyla bu oyunu sahnelediklerini belirten Memiş, oyunun son perdesinin bu kez eli kanlı terör örgütü PKK aracılığıyla sergilendiğini ifade etti. PKK’nın eylemleriyle yaktığı ateşi büyütmek ve bu acının sorumlusu olarak toplumun bir kesimini gösterme çabası içinde bulunulduğunu ifade eden Memiş, bunun kurulmuş büyük bir tuzak olduğuna dikkat çekti. PKK’nın Kürt vatandaşlarını temsil etmediğini, eli kanlı terör örgütünün eylemlerinden Kürt vatandaşların sorumlu olmadığını belirten Memiş, “Anadolu, birçok etnik kökenden insanımızın bir ve beraber yaşadığı ortak vatanımızdır. Tek devlet, tek bayrak ve tek millet bizi güçlü ve büyük devlet yapmaktadır. Terör örgütü PKK ve onun siyaseten destekçisi konumunda bulunan partiye yönelik gösterilecek tepki, Kürt vatandaşlarımıza yönelik bilinçsizce bir eyleme dönüşmemelidir. Amaçları kardeşi kardeşe kırdırmaktır” ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar bütün sorunların üstesinden birlik ve beraber sayesinde geldiğimizi ifade eden Memiş, bundan sonra da milletn Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle teröre karşı tek vücut olmaya davet etti. Memiş ayrıca, birlik ve beraberliğe, vatana, bayrağa sahip çıkıp teröre tepki gösterirken Kürtlerle PKK’yı bir göstermek isteyenlere, provokasyon yapmak ve halkı birbirine düşürmek isteyenlere müsaade edilmemesi gerektiğini yineledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.