Uşak TV

Marmara’daki Balık Çeşitliliği Yüzleri Güldürüyor

Güncel

Marmara’daki Balık Çeşitliliği Yüzleri Güldürüyor

Marmara Denizi’nde 15 yıldan bu yana ilk kez bu kadar balık çeşitliliğiyle karşılaştıklarını söyleyen Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balıkçıların yüzü gülüyor.
Eylül ayının başında av yasağının kalkması ve yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte “Vira bismillah” diyerek Marmara Denizi’ne açılan Bandırmalı balıkçılar, sezonun ilk gününden beri beklemedikleri bir balık çeşitliliğiyle karşılaştı. 15 yıldır av sezonlarının hamsi ve sardalye gibi ince balıklarla başladığını söyleyen balıkçılar, “Yeni av sezonunun açılmasıyla beraber, özellikle Marmara Denizi’nde bolluk ve bereket yaşanıyor. Eskiden sardalye, hamsi gibi ince balıklardan başlayan sezon, bu yıl yeni av sezonuyla birlikte her türlü balık denizimizde mevcut. 8-10 seneden beri uskumru da gelmiyordu ve bu sezon var. Yeni sezonun başından itibaren tezgahlarımızda hamsi, istavrit, sardalye, uskumru, palamut, levrek, çipura, kırlangıç, kalkan, kolyoz, tekir, somon, bakolora artık mevcut. 15 yıldır tezgahlarımız ilk kez bu kadar çeşitlilik ve bereket içinde. Hamsinin kilosu dün 7 TL’ydi, ama bugün hava bozuk olunca 10 TL’ye yükseldi. Sarıkanat istavrit dün 15 TL’ydi, bugün 10 TL’ye düştü. Sardalyenin kilosu7 ila 10 TL arasında. Uskumrunun kilosu sezonun başında 25 TL’ydi ve bugün 15 TL” diye konuştu.
Balık satışlarının artmasıyla birlikte balıkçı dükkanları eleman sayısını artırdı. Tezgahlarda aradıkları her çeşit balığı uygun fiyata bulan vatandaşlar ve balıkçı esnafı bolluktan memnun.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.