Uşak TV

Marmara Üniversitesi Öğrencilerinin Projesi Popular Scıence’de

Güncel

Marmara Üniversitesi Öğrencilerinin Projesi Popular Scıence’de

Popular Science Türkiye Dergisi, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği sesle çalışan kablosuz iletişim projesi ‘Sound Plug’a geniş yer ayırdı.
Popular Science Türkiye Dergisi, Marmara Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Yağmur Kırkağaç ve Mevlana Programı ile bir yıllığına Marmara Üniversitesi’ne gelen Sladjan Veselinovic, Ammar Talic Burch’un danışmanları Prof. Dr. Murat Doğruel ile gerçekleştirdikleri ‘Sound Plug’ projesine geniş yer ayırdı. Dergi, kablosuz iletişimde yeni bir dönem olarak tanımladığı projeyle ilgili haberinde “Sound Plug projesi sesle uzaktan iletişim sağlayan bir priz kullanarak akıllı evler için alternatif çözümler sunuyor. Proje enerji tüketimini takip edebilme imkanı da sunuyor” ifadelerini kullandı.
Bilgi Üniversitesi Enerji ve Yönetimi Konferansı (ICEM 2014) Öğrenci Yarışması’nda da birinci olan Sound Plug, bir akıllı priz projesi. Sound Plug, akıllı prizlerden farklı olarak Wi-fi, LAN, Bluetooth kullanmadan sadece ses ile çalışıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.