Uşak TV

Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Uzun’a Güney Kore’den Ödül

Güncel

Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Uzun’a Güney Kore’den Ödül

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi Animasyon birimi koordinatörü Arş. Gör. Orçin Uzun’un, çektiği kısa film Güney Kore’de düzenlenen film festivalinde ödül aldı.
Güney Kore’de bu yıl beşincisi düzenlenen Olleh International Smart Phone Film Festivali’nde, Marmara Medya Merkezi Animasyon Birimi Koordinatörü Araştırma Görevlisi Orçin Uzun, jüri özel ödülüne layık görüldü. 9 Eylülde düzenlenen ve sadece akıllı telefonla çekilen filmlerin kabul edildiği festivale Orçin Uzun, ‘Taksim Kabataş Funicular Line’ ismini verdiği 3 dakikalık kısa filmiyle katıldı. Deneysel türdeki filmin müzikleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ozan Gönen’e ait. Filmin yönetmenliğini de yapan Uzun, festivale bağlantıyı skype ile canlı olarak gerçekleştirdi.
Film, metrodaki seslerin ritmik bir şekilde harmanlanmasıyla oluşturulmuş bir klip olarak hazırlanmış. Metro ulaşımının ne kadar eğlenceli olabileceğini yansıtan film, metrodaki günlük seslerin uyumlu şekilde biraraya getirilmesiyle toplu ulaşıma farklı bir açıdan bakmayı amaçlamış.
’Taksim Kabataş Funicular Line’ filmi, yine bu yıl düzenlenen 26. Ankara Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ulusal kısa film seçkisinde gösterilmişti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.