Uşak TV

Mamak Belediyesi ’Boğa Yakalama Timi’ Kurbana Hazır

Güncel

Mamak Belediyesi ’Boğa Yakalama Timi’ Kurbana Hazır

Kurban Bayramı öncesinde bütün hazırlıklarını tamamlayan Mamak Belediyesi kurban bayramlarının klasiği olan kaçan boğalara karşı ’Boğa Yakalama Timi’ ile müdahale edecek.
Özellikle kurban kesiminde acemi olar vatandaşların elinden kaçan boğalar zaman zaman istenmeyen görüntüler ortaya çıkarıyor. Ortaköy Kurban Pazarı’nda hazır bulunan Boğa Yakalama Timi Kurban Bayramı süresince hazır kıta olarak görev yapacak. Boğa Yakalama Timi, kaçan boğaları içerisinde sakinleştirici bulunan havalı tüfek ve tabancalarla atış yaparak sakinleştirecek ve kurbanlıkların zarar görmeden daha insani yöntemlerle yakalanmasını sağlayacak. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Boğa Yakalama Timi, veteriner hekimler gözetiminde çalışacak.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Gerek bayram öncesi ve gerekse bayramda ortaya çıkabilecek her türlü soruna karşı ekiplerimiz hazır bekliyor” dedi.
ALANDA ULTRASONLA GEBELİK MUAYENESİ DE YAPILIYOR
Ortaköy kurban pazarına getirilen kurbanlıklarda gebelik şüphesi bulunanlar hayvanlara veteriner hekimler tarafından gebelik kontrolü yapılıyor. Kurban pazarında bayramın son gününe kadar hazır bulunacak veteriner hekimler ultrason cihazıyla gerekli muayeneleri yaparak dinen caiz olmayan kesimlerin de önüne geçiyor.
ALANDA BİRÇOK HİZMET SUNULUYOR
Yaklaşık 300 çadırda hayvan satışı gerçekleştiriliyor. Alan içerisinde fen işleri gerekli olan yol açımı, asfaltlama, elektrik ve su hatlarının çekimi gerçekleştirildi. Alanda alım satım yapan vatandaşların kullanabileceği tuvalet, duş alma yerleri, dinlenme alanları, aydınlatma, çay ocağı, otopark, mescit ve din hizmetleri danışma bürosu gibi hizmetler veriliyor. Güvenlik personeli, zabıta ve jandarmanın 7/24 görev yaptığı yerde alanın güvenliği de sağlanıyor. Alana düzenli olarak servis hizmeti de sunuluyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.