Uşak TV

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde Yeni Dönem Başladı

Güncel

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde Yeni Dönem Başladı

Mamak Belediyesi’nin, kadınların eğitimi alanındaki kalbi haline gelen Aile Merkezleri’nde yeni dönem kurs kayıtları başladı.
Mamak’taki 11 Aile Merkezi’nde kadınlar, kendilerini ve el becerilerini geliştirebilmek için uzman öğreticilerden ders alma imkanı buluyor. Aile merkezlerindeki aliminyum rölyef kursunda kursiyerler aliminyum plakaları ustaca işlemeyi, nakış, iğne oyası ve şiş dantel kuslarıyla ilmeklere hayat vermeyi öğreniyor. Ahşap boyama kurslarında ise pek çok süs ve ev eşyası kadınların hünerli ellerinde yeniden renkleniyor. El sanatları alanında verilen bu kurslarla hanımlar yeteneklerini geliştirerek bir meslek haline getirmeyi de öğreniyor.
Mamak Belediyesi Aile Merkezleri kadınlara sadece el becerilerirni geliştirmekte değil, kişisel gelişim alanında da önemli destekler veriyor. Bu kapsamda Aile Merkezleri’nde diksiyon, Arapça, İngilizce ve Kuran-ı Kerim kursları da düzenleniyor. ‘Okumanın yaşı yok’ anlayışından hareketle Aile Merkezleri’nde okuma yazma bilmeyen kadınlara da okuma yazma kursu veriliyor. Mamaklı kadınların sağlıklı yaşamayı öğrenmesi için Aile Merkezleri’nde deneyimli hocalar eşliğinde step, aerobik, pilates ve fitness dersleri de düzenleniyor. Hanımlar bu kurslar sayesinde hem daha zinde kalıyor, hem de fazla kilolarından kurtulma imkanı buluyor. Aile Merkezleri’nde, kursiyer annelerin çocukları da düşünülüyor. Anneleri eğitim görürken çocuklar da aile sıcaklığında eğitim veren kreşlerde oynayarak öğrenme imkanı buluyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kadınların ailenin temel taşı olduğunu belirterek, ‘Aile Merkezlerimizde kendilerini ve becerilerini geliştiren kadınlarımız, hem çocuk ve eşlerine, hem de topluma daha yararlı bireyler haline geliyor. Bu nedenle Aile Merkezlerimiz bizim için büyük önem taşıyor’ dedi.
Mamaklı kadınları Aile Merkezleri’ndeki hizmetten yararlanması ise oldukça kolay. Kadınlar, kimlik fotokopisi, ikametgah, üç adet fotoğraf ve üyelik formu ile aile merkezlerine üye olup, kurslardan faydalanabiliyorlar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.