Uşak TV

Malazgirt’te Ekmek Fiyatları Düştü

Güncel

Malazgirt’te Ekmek Fiyatları Düştü

Muş’un Malazgirt ilçesinde 250 gram ekmeğin fiyatında yaşanan düşüş sonrası bazı fırınlarda 60 kuruş, bazı fırınlarda ise 75 kuruşa satılmaya başlandı.
İlçedeki fırınların ortak almış oldukları kararla, fiyatların makul düzeylere çekilmesi vatandaşı sevindirdi. Malazgirt’te fırıncılar arasındaki fiyat rekabeti yeniden alevlendi. Geçtiğimiz aylarda Malazgirt’teki fırın işletmecileri zam talebiyle Muş Ticaret Odasına başvurmuş, yapılan görüşmeler neticesinde 75 kuruş olan ekmek fiyatı 90 kuruşa yükseltilmişti. Ekmeğin 90 kuruşa yükseltilmesine ilçedeki vatandaşı hayli üzmüş, fırıncılar ise gösterilen tepkilere un fiyatlarındaki artışını göstermişlerdi. İlçedeki tüm işletmeler ekmek fiyatlarını 75 kuruşa çekerken, bazı işletmelerinde 60 kuruşa sattığı gözlendi. Fiyatların inmesi en çokta vatandaşı sevindirdi.
Fırın işletmesi sahibi Fatih Yavuz, un maliyetlerin yüksekliğini dile getirerek, ”Vatandaşın ucuz ekmek almasını için hep birlikte aldığımız bu kararla indirimine gittik. Ekmeklik un çok pahalı fakat ilçedeki vatandaşlarımız ucuz ekmek yesin diye tüm zararları göze aldık” dedi.
İlçede esnaflık yapan Mustafa Eşin, “Ekmek fiyatları aşağı çeken fırıncı esnafına teşekkür ediyoruz. Bu yapılan indirimin devam etmesini istiyoruz. İlçemizde bir ailenin nüfusu kalabalık. Kimin 10 çocuğu, kimin daha fazla. Bu ailelere 90 kuruştan ekmek almakta zorlanıyorlardı. Şimdi bu aileler çok ucuza ekmek alabilecekler“ dedi.
Konu ile ilgili değerlendirmeler de bulunan Malazgirt Esnaf Sanatkârlar Genel Sekreteri Nazım Yalçın, ”Fırıncı esnaflarımıza fiyat indirme konusundaki dileklerimizi önceki aylarda söylemiştik. Bize un fiyatının artışından söz ettiklerini ve kazanamadıklarını bildirmişlerdi. Fırıncı esnaflarımızın bugün aldıkları karar tamamen kendilerinin ortak bir kararıdır. Kendilerine Malazgirt halkı adına çok teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.