Uşak TV

MAHKEME DUR DEMİŞTİ, BELEDİYE MECLİSİ YENİ KARAR ALDI

Güncel

UTAŞ tarafından işletilen yol kenarı otoparkları belediye meclis kararı ile belediyeye geri verildi. Ücret alınmaya devam edecek.

 Manisa Bölge idare Mahkemesinin Uşak Beldiyesinin yol kenarlarının otopark olarak UTAŞ'a tahsisisini iptal eden kararı sonrası temyiz aşaması devam ederken belediye meclisi aldığı karar ile yol kenarı otoparklarının Uşak belediyesine devredilmesine karar verdi.
Dün yapılan Belediye Meclis toplantısında konu gündeme laındı ve oybirliği ile kabul edildi. Yol kenarlarından otopark ücreti alınacak ancak bu ücret UTAŞ değil Uşak Belediyesi tarafındna alınacak. Belediye MEclisin bu kararına rağmen bugün de UTAŞ yol kenarı otoparklarından ücret alşmaya devm ediyor. Otoparkların devrinin bir haftaya kadar yapılacağı belirtildi. 
Konu CHP tarafından yargıya taşınmıştı. Uşak Belediyesinin Usulsüz tahsisleri ile ilgili bir çok dava da devam ediyor. 

Yorumlar (7)

Ali aslan 7 Yıl Önce

Yollar her yer bozuk mahalle aralari cukurdan geçilmiyor. Cuma pazari alt yolu yeni çevre yolunu baglayan yol çökük her yer bozuk. Sarayalti yolu hastaneye kadar araclar bir saga dönüyo bir sola yatıyor çökük çukur dolu. Elmali dere mah mezarlik yolu desen cok berbat ve mahalle aralari her yer çökmüş durumda çukur dolu...yazik bu millete yazık...

serkan ayten 7 Yıl Önce

devlet sizden vergi alır yol olarak gözünüze soka soka geri verir sonra çaktırmadan otopark ücreti gibi bahanelerle geri alır

ahmet 7 Yıl Önce

balık pazarının orada arabam 4 dakika bekledi 3 dakika sorumluyu aradı.neyse o kadar koenadan sonra görevli geldi.ben sordum mahkeme kararı var daha neden topluyorsunuz dedim.çocuk karar çıktı belediye adına yopluıyoruz dedi.tamam sen belediye çalışanı değilsin utaş çalışanısın dedim. biraz kızardı bozardı.birkaç güne karar çıkacak zaten abi dedi.tutarsızlık.bu başkan uşağı mafetti.yollar göçük,parklardda oyun grubları bozuk,çogu yer çamur deryası hala insanlar buna alkış tutuyorsa yazık uşağımıza.selendi biile bizi sollladı.

Kemal 7 Yıl Önce

ne değişti sanki. vatandaşa ne faydası olacak.park ücretini kaldırabiliyormusunuz.yasaların dediğini uygulayabiliyormusunuz.oysa belediye yasasında var.otoparkı olmayan yol kenarındaki dairelerin iskanını alırken belediye belli miktarda bir ücret alarak, o daire sahiplerine otopark göstermek zorunluluğu var.hatta o toplanan paralar başka hiçbir yerde kullanılamayacağını açıklamaktadır.sayın yetkililer.lütfen o yasaya göre davranınız.oyasaya dayanarak ücret ödemeyenlerle mahkemelik mi olacaksınız.kaldıki mahkeme de kararını vermiş.

murat 7 Yıl Önce

esnaf olarak kendi işyerimizin önüne park ettiğimiz aracımıza hergün 12 tl para ödüyoruz.. ayıptır

Zafer 7 Yıl Önce

yargı bu uygulamaya dur demişse bugüne kadar yapılan iş işlemlerden dolayı oluşan bir kamu zararı ortaya çıkar, belediyenin kasasına girmesi gereken para başkasına gitmiş bu zararın tazmini de olmalı??

mete mert 7 Yıl Önce

selendiyi ne karıştırıyon..? yorumunu yap sen... selendi geridemiydi ki..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.