Uşak TV

Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Güncel

Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı öncesi kontrollerinin sıklıkla devam edeceğini belirten Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın “Kurbanlık hayvanların sağlığı veya yaşı konusunda tereddütte düşüldüğü durumlarda Giresun Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından hayvan pazarlarında ve kesim yerlerinde görevlendirilen personellerden yardım istenilmelidir” dedi.
Kurbanlık hayvan alacaklar için uyarılarda bulunan Angın, ”Veteriner Sağlık Raporu veya Nakil Beyannamesi olmayan, kulak küpesi bulunmayan, çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi, öksürük, nefes darlığı, kanlı ishal ve pis kokulu burun akıntısı olan hayvanlar konusunda dikkatli olunması ve alınmaması gerekir. Hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük olmamalıdır. Kurbanlık büyükbaş havyanlar 2 yaşını doldurmuş olmalıdır. 2 yaşına ulaşan hayvanlarda kalıcı ön kesici dişler büyümüştür. Kurbanlık küçükbaş hayvanlar 1 yaşını doldurmuş olmalıdır” şeklinde konuştu.
Kesilen hayvanların küpelerinin görevlilere teslim edilmesi gerektiğini de kaydeden Angın, "Kurban olarak kesilen hayvanların Hayvan Kayıt Sistemi’nden kayıtlarının düşülebilmesi için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sarı renkli ve numaralı kulak küpelerinin kesim yerindeki görevlilere, belediyelere, muhtarlıklara veya kurban bayramından sonra İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize teslim edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.