Uşak TV

Kumluca’da STK’lardan Ortak ’Terör’ Açıklaması

Güncel

Kumluca’da STK’lardan Ortak ’Terör’ Açıklaması

Kumluca ‘da Sivil Toplum Kuruluşları, son günlerde artan terör olayları ve halkın gösterdiği tepkiler konusunda ortak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atacan Ertürk adına Denetim Kurulu Üyesi Ali Özkan katıldı.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay’ın okuduğu basın açıklamasında; “ Ülkemizde son günlerde yaşadığımız terör olaylarını üzülerek takip etmekteyiz. Güvenlik güçlerimizin cansiperane çabaları sayesinde ülkemizde huzur ortamını bozmak isteyenler emellerine ulaşamamıştır. Terör örgütlerinin hain saldırıları neticesinde şehit düşerek, şanlı al bayrağımızın kalbinde yerini alan tüm vatan evlatlarımızı minnetle anıyor, yüce Allah’tan rahmet,acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.
Ülkenin bu zor günlerinde acıların paylaşılması ve tepkilerin gösterilmesi için yapılan protesto ve yürüyüşlerin iç ve dış şer odakları tarafından provoke edildiğinin altını çizen Günay " Türkiye’de adeta bir iç savaş varmış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Yazılı, görsel ve sosyal medyada bazı gruplar tarafından bilgi kirliliği oluşturulmakta ve halk isyana teşvik edilmektedir. Bu konuda itidalli davranmak, duyduğumuz veya okuduğumuz haberlerin doğruluğunu teyit etmek önem taşımaktadır. Terör örgütleri bu kargaşa ortamını özellikle İzmir, Muğla, Antalya gibi dünya markası olmuş turizm kentlerimizde oluşturarak ülkemiz turizmine darbe vurmayı amaçlamaktadır. Terör örgütleri bu olayları destekçileri sayesinde uluslararası medya kuruluşlarına taşıyarak ülkemizin turistlerin için tehlikeli bir yer olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın sayılı turizm ve örtüaltı üretim alanlarından olan Batı Antalya bölgesi her yıl ülkemizin her yerinden özellikle de Güney Doğu Anadolu bölgesinden çalışmak için gelen binlerce insanımıza iş kapısı olmaktadır. Bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan bu insanlarımızı dışlamak ötekileştirmek bizlere bir fayda sağlamayacağı gibi ahlaki ve dini değerlerimize de aykırıdır. İşte bu yüzden halkımızı sağduyulu, sabırlı ve tehlikelere karşı uyanık olmaya davet ediyoruz. Devletimizin gücü iç ve dış tehditleri bertaraf için yeterlidir. " dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.