Uşak TV

Kosova Kültür Bakanı UNESCO Konusunda Türkiye’den Yardım İstedi

Güncel

Kosova Kültür Bakanı UNESCO Konusunda Türkiye’den Yardım İstedi

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Shala’yı makamında ziyaret etti.
Bakan Shala da, Kosova’nın UNESCO’ya üyeliği yolundaki engellerin kaldırılması için Türkiye’den yardım istedi.
Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Shala, Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı makamında kabul etti. Kültür Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova ile Türkiye arasında kültür alanında şimdiye kadar yapılan işbirliğinin gelecekte daha ileriye taşınması konusunun görüşmede ana gündem maddesini teşkil ettiği belirtildi.
Kosova’nın, Türk Hükümeti ve bağımsız ajanslar ile ilk sırada kültür mirası alanında başarılı bir işbirliğinin mevcut olduğunu kaydeden Kültür Bakanı Kujtim Shala, Büyükelçi Kılıç’ı, Kosova’nın UNESCO’ya yaptığı üyelik başvurusu konusunda bilgilendirdi. Kosova’nın bu örgüte üyeliğinin son derece önemli olduğunu belirten Shala, Kosova’nın UNESCO’ya üyeliği yolundaki engellerin kaldırılması için Türkiye’den yardım istedi.
Türkiye’nin, kültür ve kültür mirası alanları dâhil, Kosova ile gelişen işbirliği düzeyi ile memnun olduğunu kaydeden Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, ilişki ve işbirliğin daha da pekiştirilmesinin, iki ülkenin öncelikli ödevi olduğunu değerlendirdi. Türkiye’nin Kosova’yı desteklemeyi sürdüreceğini vurgulayan Kılıç, Kosova’nın UNESCO’ya üyelik sürecini dikkatle takip ettiklerini ve Türkiye’nin bu noktada Kosova’ya destek vereceğini taahhüt etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.