Uşak TV

KORONA VİRÜSÜNE RASTLANAN 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 2 KİŞİNİN TEDAVİ GÖRDÜĞÜ FABRİKA ÇALIŞANLARI ÇARESİZ

Güncel

Uşak’ta Koronavirüsüne rastlanan bazı köyler 14 gün karantinaya alınıp Korona taraması yapıldıktan sonra tekrar giriş çıkışa açılıyor. Ancak Korona Virüse rastlanan Fabrikalar ölüm bile olsa çalışmaya devam ediyor. Peki bu nasıl virüsle mücadele? Tamam ekonomi durmasın fabrikalar çalışsın ancak yüzlerce kişinin hayatı tehlikeye girmiyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Uşak’ta çok büyük bir tekstil fabrikasında korona virüse rastlandı ve 46 yaşında bir kadın işçi yaşamını yitirdi. Onunla temasta olan işçiler karantinaya alındı ve o bölüm kapatıldı. Yine aynı o fabrikada şimdi iki kişide daha korona virüsüne rastlandı. Virüse yakalananlardan birinin şef olması ve sürekli işçiler ile muhatap olması fabrikada çalışan tüm işçileri tedirgin ediyor. Virüse yakalanan iki kişinin tedavisine başlanırken onlarla temasta bulunanların ise ev karantinasına alındığı gelen bilgiler arasında.

Fabrikada çalışan işçiler tedirgin aileleri tedirgin ancak işlerinden olma ekmek derdine seslerini çıkaramıyorlar. İli Yönetenler ve İl Pandemi Kurulu ise fabrikanın çalışmasına müsaade ediyor. Niçin? ekonomi durmasın üretim devam etsin. Fabrika sahip ve yöneticilerinde Korona virüse karşı herhangi ciddi bir önlem almadığı gelen iddialar arasında. Korona Virüsüne rastlanan kişilerden birinnin 11 Kişinin öldüğü Banaz’dan olması ve Banaz’dan da bir çok işçinin gelmesi çalışanları iyice tedirgin ediyor.

İli Yönetenlere ve İl Pandemi Kurullarında bulunanlara sesleniyoruz. Siz böyle bir fabrikaya oğlunuzu kızını çalışmaya gönderir miydiniz?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.