Uşak TV

Konya’da Gazetecilerden Emniyet Müdürü Demir’e Ziyaret

Güncel

Konya’da Gazetecilerden Emniyet Müdürü Demir’e Ziyaret

Konya’da gazeteciler son günlerde artan terör olayları nedeniyle çok sayıda şehit haberi gelmesinin ardından İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’e başsağlığı ziyaretinde bulunarak Türk bayrağı hediye etti.
Hakkari Dağlıca’da 16 askerin, Iğdır’da da 13 polisin PKK’lı teröristler tarafından döşenen mayınların patlatılması sonucu şehit olmasının ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Adem Alemdar İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’e başsağlığı ziyaretinde bulundu.
Çok sayıda gazetecinin katıldığı ziyarette konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, hainlerin yaptığı kalleşçe saldırılarla Türkiye’nin parçalanmayacağını, birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını söyleyerek, “Ancak bu olaylardan sonra özellikle hafta sonu yaşanan iki acı olay, Dağlıca’da 16 askerimizin, daha sonra da Iğdır’da 13 polis kardeşimizi de şehit edilmesiyle birlikte batıda bazı provakasyonların olduğunu gördük. Konya’da da ciddi olaylar olmasa da yürüyüşler ve bazı küçük çaplı olaylar yaşandı. Tabi ki tepki konacak. Elbette insanımız tepkilerini teröre karşı koymalıdır da birliğimiz için. Ama bu olaylar provakasyona dönüştüğü zaman bazı iş yerlerine ve gazetelere saldırı ya da siyasi parti noktalarına saldırı haline geldiği zaman işin içine ister istemez provakasyon giriyor. Haklı da olsanız bu tür noktalarda maalesef iç karışıklığa götüren sıkıntılar yaşıyoruz. Ama biz bu noktalara gelmeyeceğine inancımız tam. Çünkü dünden beri böyle sıkıntılar yaşamadığımızı görüyoruz. Bizler Konya ve Anadolu basını olarak her zaman sağduyulu olacağız. Bu tür olaylara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine bütünlüğüne zarar veren nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun basınımız tarafından bunlara kesinlikle prim verilmeyecek” dedi.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar da, teröristler tarafından mayınla yapılan kalleşçe saldırıları lanetlediklerini söyledi.
“BU ŞEHİTLER HALKIN UYANIŞINA VESİLE OLMUŞTUR”
İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, “Anadolu coğrafyası kadim bir kültüre sahip ama bu kadim kültürün içerisinde de her zaman çetin mücadelelere sahne olmuştur. Ne zaman Türkiye kendine gelip, burada böyle lider bir ülke var denildiği zaman bu tür şeyler oluyor. Gönlümüz bunların olmamasından yana. Ama biz merkezi noktada görev yapan emniyet teşkilatı olarak bu tür hadiselerden ciddi anlamda üzüntü duyuyoruz. Şunu da birilerinin bilmesi lazım bu kararlılığımızı, bu azmimizin önünde hiç kimse bir engel olarak duramayacaktır. Şu anda Konya’da askeriyle polisiyle 6-7 tane şehit verdik. ‘Olan da hayır vardır’ derler ama bu şehitler toplumdaki farkındalığı, duruşu, şuuru, omurgayı, kimliği ve kişiliği tazelemiş, bir kez daha halkın uyanışına vesile olmuştur. Huzur kenti olan Konya’da da hiç kimse huzuru bozamayacaktır. Önümüzdeki süreçte de emniyet teşkilatı olarak biz burada kararlı tutumumuzu toplumun huzuru, güveni, refahı için her türlü şartlarda 24 saat esasına göre büyük bir kararlılık ve azimle bu hizmeti ifa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, İl Emniyet Müdürü Demir’e Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.