Uşak TV

Konca, Bakanlık Teklifini Değerlendirmek İçin HDP’de

Güncel

Konca, Bakanlık Teklifini Değerlendirmek İçin HDP’de

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine önerdiği bakanlık teklifini değerlendirmek üzere geldiği partisinin genel merkezi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Konca, kendisine yapılan bakanlık önerisiyle ilgili olarak, “Önemli olan silahların durmasıdır, akan kanın, gözyaşının durmasıdır, anaların ağlamamasıdır. Dileğim budur, bunu başarmalıyız. Biz siyasiler olarak bunu başarmalıyız. Bakanlık önerisine gelince doğrudur öneri yapıldı, yazı geldi. Ancak ben partimle birlikte bir değerlendirme yapmadan o konudaki kararımı açıklama durumunda değilim. Bu nedenle bağışlamanızı diliyorum” dedi.
Hangi bakanlığın önerildiği ile ilgili olarak Konca, “Henüz öyle bir şey yok. Sadece bakanlık önerisi vardır” diye konuştu.
Bakanlar Kurulu’nda MHP’li Tuğrul Türkeş ile yan yana çalışacak olmaları hakkında Konca, “Biz Meclis’te de yan yanayız. Türkiye’de sorunların çözümü için insanlar ve en önemlisi siyasilerin konuşması gerekir. Konuşmadan sorunlar çözümlenmez. Bu siyaset artık terkedilmelidir. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için siyasal görüşü çok paradoks olan partilerin bile bir araya gelip tartışması, konuşması ve belli konularda belki uzlaşma sağlaması gerekiyor. Öbür türlü kısır bir döngü olur. Öbür türlü işte bu şiddet sarmalı olur” değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP’den Ali Haydar Konca’ya da bakanlık teklifi götürmüştü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.