Uşak TV

Konak’ta Üç Parka Bakım

Güncel

Konak’ta Üç Parka Bakım

İzmir’de, Konak Belediyesi’nin mevcut park ve yeşil alanlara yönelik sürdürdüğü yenileme çalışmaları kapsamında, Güzelyalı’daki Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 Parkı yepyeni bir görünüme kavuşacak.
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Semti’ndeki Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 Parkı’nda yürüttüğü yenileme çalışmaları sürüyor. Toplam 5 bin 350 metrekarelik alanı kapsayan üç parktaki tüm eksiklikler giderildiğinde kent sakinlerinin rahat nefes alabilecekleri yeni alanlar oluşturulacak. Devam eden çalışmalar kapsamında üç parkta da tüm yer döşemeleri değiştirilirken, giriş ve çıkış yolları ise kullanıma daha uygun hale getiriliyor. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen değiştirilerek parkın daha görünür olması amaçlanıyor. Vatandaşların parklardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yürüyüş yolları çoğaltılırken, tartan pist yapımına da başlandı. Parklarda görme engelli vatandaşlar için yürüyüş yollarına kabartmalı kaldırım taşları da döşendi. Yine engellilerin parktan en iyi şekilde faydalanmaları için erişilebilirliği sağlayan engelli rampaları yapılıyor.
Çalışmaların sürdüğü üç parkta da mevcut yeşil alanlar mevsime uygun ağaç ve çiçeklerle renklendiriliyor. Yepyeni bir görünüm kazanacak parklarda çocuklar da unutulmadı. Miniklerin özgürce oyun oynayabileceği yeni alanlar oluşturulurken, kurulacak bu alanlarda güvenlik de ön planda tutuluyor. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında parklara çeşitli ebatlarda da süs havuzları konuldu. Park yenilemelerine paralel olarak çevredeki sokaklar da yenilenerek bölgenin daha güzel bir görünüme kavuşması amaçlanıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.