Uşak TV

Kızılay’dan Yangınzedelere Yardım

Güncel

Kızılay’dan Yangınzedelere Yardım

Merkez Karasakal Mahallesinde çıkan yangında evleri yanarak kullanılamaz hale gelen Mihrali Polat ve Ali Kılıçaslanoğlu isimli yangınzedelere Kızılay tarafından yardım yapıldı.
Yangın sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Bayburt Belediyesi İtfaiye ekiplerince hazırlanan raporların Aft ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderilmesinin ardından ilk etapta Kızılay tarafından yardım yapılması sağlanmıştı. Yangından etkilenen dokuz kişilik iki aileye Kızılay tarafından ilk etapta battaniye, set üstü ocak mutfak malzemeleri ve gıda yardımı gönderilmiştir. Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen yardım malzemeleri İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan ve Kızılay Bayburt Şube Başkanı Fikret Paksoy tarafından Karasakal Mahallesi Muhtarı Şadan Çalışkan’ın yardımı ile yangınzede ailelere teslim edildi.
Yangınzede ailelere SYD Vakfı tarafından da yardım yapılacağını belirten Adil Arslan, yangında zarar görev evlerin çatılarının onarılması için AFAD Başkanlığı nezdinde yardım talebinde bulunduklarını belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.