Uşak TV

Kızılay’dan Otel Konforunda Kız Öğrenci Yurdu

Güncel

Kızılay’dan Otel Konforunda Kız Öğrenci Yurdu

Kızılay tarafından Bursa’da yapılan tam teşekküllü kız öğrenci yurdu açıldı.
Kızılay, kız öğrenciler için otel konforunda tam teşekküllü bir yurt açtı. Törene Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Kızılay gönüllüsü katıldı. Törende yurdun yapımında katkı sağlayan hayırseverlere ve yurdun ilk öğrencilerine plaket verildi.
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan yurt 40 odalı ve 100 yatak kapasiteli. Yurt, kız öğrencilere otel konforu yaşatacak. 3 milyon liraya mal olan yurdun masraflarını bazı hayırseverler ve Kızılay karşıladı. Öğrencilerin fitness salonundan kafeteryasına kadar aradıkları her şeyi bulabilecekleri yurdun aylık ücreti 375 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Yurt yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet verecek.
Kızılay Bursa şubesinin hizmetlerine bir yenisini eklediğini belirten Kızılay Genel Başkanı Akar, “Bu yurt buzdağının su üstünde kalan kısmı. Burada kan merkezleri, tıp merkezleri, plazalar, şube binaları ve daha ne eserler yapıldı. Hepsi de kaynak üreterek, halkımızdaki potansiyelleri kullanarak yapıldı. Bu günde bu güzel kız öğrenci yurdunun açılışını yapıyoruz. Kız çocuklarımızın yabancı bulundukları şehirlerde barınmasını sağlayacak böyle yerlerin yapılmasına ön ayak oldular. Ben öncelikle Bursa şubemize ve bağışlarıyla destek olan değerli Kızılaycılara teşekkür ediyorum. Sadece Bursa’da da değil. Bütün Türkiye’de, bütün Kızılaycılar gecelerini gündüzlerine katıp karşılıksız hizmet ediyorlar. Allah rızası için yapılan hizmetler en değerli hizmetlerdir. Bu bakımdan bu hizmetleri Allah mübarek etsin” diye konuştu.
Terör saldırılarına da dikkat çeken Akar, “Cenab-ı Allah’tan dileğim, bu terör saldırılarının son bulması, ülkemizde barışın ve kardeşliğin hakim olması. Türk Kızılayı’nın da bu konuda elinden gelenin en iyisini yapması ve Kızılaycıların çoğalarak memlekete ve insanlığa hizmet etmesini diliyoruz. Bu hislerle, yurdun hayırlı uğurlu olmasını, değerli kız çocuklarımızın tahsillerini tamamlayıp milletimize hayırlı fertler olmalarını niyaz ediyorum” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.