Uşak TV

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

Güncel

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, dün yaşanan olaylara tepki göstererek, “Bunların dükkanını ve rızkını yakarak neye hizmet ettiniz? Neyi amaçladınız?” dedi.
Bahçeci yaptığı açıklamasında, "Bugün bu basın toplantısını yapmak beni gerçekten çok üzüyor. Yüzyıllarca huzurun, kardeşliğin ve barışın, bilimin ve ilmin merkezi olmuş Kırşehir’de provokasyonun, kundaklamanın yaşandığı bir şehir olarak anılması bu şehre hizmet eden beni çok derinden üzdü. Bunu yapan ve katkı sağlayan kişilere hakkımı helal etmiyorum. 4 tane iş yeri yakıldı, 10’un üzerinde de camı kırılan tahrip edilen iş yerimiz var. İtfaiye olarak biz yangınları söndürmeye müdahale etmeye çalıştık. Üzülerek belirtmek istiyorum bunların tamamı dükkan. Üstlerinde onlarca daire olan ve üstünde onlarca aile olan iş yerleri. İtfaiyenin hortumunu kesenlerin hangi vicdana sahip olduklarını, o dükkanların üstündeki vatandaşların ve çocukların kendi ailesi, kendi çocuğu, kendi hanımı olabileceğini de düşünmeye davet ediyorum. Yangın söndüren bir itfaiyenin hortumunu kesmek nasıl bir vicdandır. İtfaiye erine saldırmak, bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir maneviyattır, nasıl bir insan ruhudur bunu da toplumun vicdanına bırakıyorum. Buradan da belediye olarak görüntülerden buna kalkışan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı altını da çizmek istiyorum" dedi.
Kırşehir’de yaşanan olayların tesadüfen yaşanmadığını anlatan Bahçeci, "Kırşehir, Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’si Sünni’si ile yüzyıllardır barış içinde yaşayan bir şehir. Kırşehirlilerin bu tip olaylara güvenlik güçlerinden önce Kırşehirlilerin tepki vermelerine davet ediyorum. Çünkü Kırşehir bunu hak etmiyor. Hepimizin ciğeri yanıyor. Şu an Türkiye yangın yerine çevirmeye çalışılıyor. Terör örgütü ülkeyi birbirine düşürmeye çalışıyor. Eminim dünkü manzaradan en çok PKK terör örgütü mutlu olmuştur. Dükkanı yakılan esnaf kardeşimizde şehit yakını olan var. O yakanlara soruyorum, bunu ne için yaptınız ve ne adına yaptınız? Şehit yakınının dükkanını yakarak ne yapmak istediniz? Bugüne kadar devletinin yanında olmuş, milletine bağlı olmuş insanlar var içerisinde. Bunların dükkanını ve rızkını yakarak neye hizmet ettiniz? Neyi amaçladınız? Bunların üstüne Kırşehir’in ve Türkiye’nin çok iyi düşünmesi lazım. Ben Kırşehir’in özellikle seçildiğini düşünüyorum. Dışarıdan gelen provokatörler olduğuna inanıyorum. Olayları takip eden arkadaşlarımızdan hiç tanınmadık yüzler olduğunu, ilk taş atmaların, ilk ateş yakmaların bir takım organize işler olduğunu düşünüyorum. Devletimiz, emniyetimiz ve jandarmamız bunları tespit edecektir. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.