Uşak TV

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DÖNÜŞ YOK

Güncel

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DÖNÜŞ YOK

Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR’ı ziyaret etti.

Gündemi belirleyecek konuların görüşüldüğü ziyaret sırasında Uşak’ın çehresini değiştirecek, kentte yeni cazibe merkezleri oluşturacak proje olan, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili önemli konular görüşüldü.

Yapılan ziyarette, yıkımlara başlanılan alan içerisindeki 2. etapta yıkılacak olan yüzde 30’luk bölge ile ilgili dosyalar onaya sunuldu.

Dokumacı esnafının taşınması düşünülen ve Milli Emlak’a ait olan bölgenin TOKİ’ye devredilmesi konusunun takibinin de görüşüldüğü ziyarette, Belediye Başkanı ile TOKİ Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR arasında, anlaşma sağlanamayan yerlerle ilgili Uşak Belediyesi’nin hızlı bir şekilde kamulaştırma işlemlerine başlanması konusunda mutabakat sağlandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısıyla başlayan, anlaşma yapılan kişilerin tapularının TOKİ’ye devri konusunda örnek uygulamalar incelenerek vatandaşlarımızın herhangi bir ücret ödemeden devir işlemlerini gerçekleştirilebilmeleri kararlaştırıldı.

UŞAKLI YERLİ MÜTEAHHİTLER İHALEYE KATILABİLECEK
Gerçekleşen ziyarette görüşülen en önemli konulardan biri de “TOKİ kent içerisinde kaynakları tüketiyor” ön yargısına cevap niteliği taşıyordu. TOKİ Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR’la, 3 etap halinde gerçekleştirilecek proje kapsamında Uşak’lı yerli müteahhitlerin ihaleye girmelerinin sağlanması konusunda mutabakat sağlandı.

Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN konu ile ilgili yorumunda “Artık proje başladı. Belediyemiz ve TOKi ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dönüşü olmayan bir sürece girmiş bulunmaktayız. Yaptığımız ziyarette çok önemli konularda anlaşma sağladık. Uşak için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.