Uşak TV

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA TAPU DEVİR İŞLEMLERİ BAŞLADI

Güncel

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA TAPU DEVİR İŞLEMLERİ BAŞLADI

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle yapılan sözleşmeler Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Belediye tarafından onaylandı ve tapu devir işlemleri Belediye Kentsel Dönüşüm Bürosunda yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili olarak belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN kentin dokusunu değiştirecek olan projenin bir an önce hayata geçebilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Belediye Başkan Yardımcıları, Muhammed GÜR, Ömer Oktay AKARCA, Mustafa GÜNDÜZ, Mustafa GÜNGÖR, Bedi BEŞKAZALIOĞLU, Halil İbrahim BULDAŞ ve İmar Koordinatörü Mehmet YILMAZ’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN:
“22 Şubat itibariyle toplam 535 vatandaşımızla %75’i bulan oranda kentsel dönüşüm projesi için sözleşme imzalanmıştır. Vatandaşların tek taraflı olarak yapmış oldukları muvafakatnameler TOKİ tarafından resmen onaylanmış bulunmaktadır. Tüm sözleşmeler TOKİ yetkilisi tarafından imzalandı. Sözleşme yapan tüm vatandaşlarımızı yeniden Belediyemiz Kentsel Dönüşüm Büromuza çağırıyoruz . Çünkü uygulamanın son safhası olan tapu devir teslim işlemlerine başlanmış bulunuluyor. Devir işlemleri gerçekleşir gerçekleşmez, Başkan Yardımcısı Muhammed Bey ve imar koordinatörü Mehmet Bey başta olmak üzere yıkım sürecinin organizasyonunu ayarlayacaklar. Geriye kalan % 25‘lik kesimin yaklaşık %15’lik kısmı bankalarla ipotekli olan yerler oluşturuyor. Geriye kalan dilimi de tarafımızca kamulaştırılacaktır. Yıkım dahil tapu devir teslim işlemlerinin Mayıs ayı sonuna kadar bitirmeyi ve TOKİ ile ihale sürecini başlatmış olmayı umut ediyoruz. Belediye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirerek süreci takip etmeye devam edeceğiz.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNDE OLAN DOKUMACI ESNAFI İÇİN YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Kentsel yenilenme alanı içerisinde pamuklu dokuma esnafının sıkıntıları en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu biliyorsunuz. TOKİ ile görüşmelerimizde olası durumlar için yer belirlemesi yapılmıştı. Bu mecliste imar değişikliğini gerçekleştiriyoruz. Projelerini hazırladık Yaklaşık 300 metre karelik 100 yapının bulunduğu yeni küçük sanayi sitesi şeklinde olacak. Bu alanın Çanlıya yakın bir bölgede alternatif bir sanayi sitesi olması düşünülüyor. Tespit ettiğimiz arazi Milli Emlak’ın arazisi. Bu arazinin TOKİ’ye tahsis edilmesi için yazışmalara başlandı. TOKİ, Kentsel Dönüşüm bölgesinde olan dokumacı esnafı için bu sanayi sitesini gerçekleştirecek. Şayet mevzuatta bir problem çıkar ve TOKİ bunu gerçekleştiremezse Uşak Belediyesi gerçekleştirecektir. Buradaki esnafımızın yer sıkıntısını çözmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.