Uşak TV

Kent Konseyleri Demokrasinin Gereğidir

Güncel

Kent Konseyleri Demokrasinin Gereğidir

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Uşak Kent Konseyi Genel Kurulunda Başkanlığa seçilen Cafer Çankaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uşak Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

 Öncelikli olarak Kent Konseyi’ni aktif olarak çalışır hale getireceklerini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Cafer Çankaya “İlk olarak Kadın ve Gençlik Meclislerinin kurulması için çalışmalara başlayacağız. Bu iki ayağın kurulmasının yanında ilimizin en büyük problemi olan tanıtım eksikliğinin giderilmesi amacıyla çalışma grupları oluşturacağız. İlimizin tanıtılması bizim için öncelikli çalışma amacımızdır” dedi.
 
Kent Konseyinin amacının kentin tüm aktörlerini bir arada kentin geleceği için toplayıp fikir üretmesini sağlamak olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Artık modern yönetimlerde tek yöneticilik yoktur. Yönetimle, yönetilen ortak platformda en iyiyi bulmak konusunda birlikte karar alırlar. Özellikle kent yönetiminde tüm aktörlerin görüşünü almak, düşüncelerini bir yerde toplamayı sağlamak gerekir. Bunu sağladığımızda demokrasinin gereğini yerine getirmiş oluruz” dedi.
 
 
 Öncelikle şehrin kültürünün öne çıkartılmasının önemli olduğunu dile getiren Vali Özdemir Çakacak, “Kültürün yaşanması ve yaşatılması gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Kültürel etkinliklerden şehrimizin daha çok faydalanması gerekir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.