Uşak TV

KAVŞAK AÇILIŞINDA ÇEVRE YOLU MÜJDESİ

Güncel

KAVŞAK AÇILIŞINDA ÇEVRE YOLU MÜJDESİ

Uşak Belediyesi tarafından yapılan Değirmendere Kavşağı bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Karayolları 25. Şube Müdürü Mustafa Karadağ, OEDAŞ İl Müdürü Devrim Helvacıoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katıldığı törene basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. 

Şehrin güney kısmında yapılan 40 metrelik yolların İzmir karayoluna bağlanmasını sağlayan kavşağın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ülkemizin ve şehrimizin çok hızlı geliştiğini belirterek, güneyde bitirilen 40 metrelik yolların ardından şehrin kuzey bölgesinde de çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 

2012 yılından itibaren kuzey bölgede yapacakları ana arterler sayesinde şehir trafiğine katkı sağlamakla birlikte bölgede bulunan arazileri de geliştirmek istediklerini ifade eden Erdoğan, bu ay sonunda Çevreyolu ihalesine çıkılacağı müjdesini de verdi. 

Çevreyolunun ardından hızlı tren ve otoyol projelerinin geleceğini söyleyen Erdoğan, Değirmendere Kavşağı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Erdoğan kavşağın tüm Uşak’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Karayolları 25. Şube Müdürü Mustafa Karadağ ve OEDAŞ İl Müdürü Devrim Helvacıoğlu’na kavşağın yapımına olan katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Ardından İl Müftüsü tarafından edilen dua ile devam eden törende söz alan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediyesi tarafından yapılan bölünmüş yolların trafiği büyük ölçüde rahatlattığını belirterek, kuzey bölgelerde de bu yolların yapılacağının kendilerine mutluluk verdiğini belirtti. 

Bundan on yıl öncesine bakıldığında en büyük problemin şehirdeki ulaşım problemi olduğuna dikkat çeken Çakacak, son yıllarda yapılan bölünmüş oto yollar sayesinde bu sorunların çözüldüğünü vurguladı. Yeni yılda da kuzey bölgelerin kalkınması için bir çok proje gerçekleşeceğini anlatan Çakacak, “Önce İzmir-Ankara bölünmüş yolu yapıldı ve özellikle ölümlü trafik kazaları büyük ölçüde azaldı. Şimdiyse Uşak-Denizli yolu ve Ulubey-Eşme-Kula yolları hizmete açılacak. Yine bu ayın 29’unda Uşak Çevreyolu için ihale yapılacak. Tüm bunların sayesinde artık Uşak’ımızın ulaşım problemi kalmayacak” dedi. 

Otoyolların tamamlanmasının ardından hızlı tren projesinin gerçekleşmesiyle Uşak-İzmir arasının oldukça kısalacağını ifade eden Çakacak, “Yol medeniyettir, yol zenginliktir” dedi. 

Değirmendere kavşağının trafiğe açılmasından dolayı başta Uşak Belediyesi’ne olmak üzere Karayolları ve OEDAŞ yetkililerine teşekkürlerini sunan Çakacak, yeni kavşağın tüm Uşak halkı için hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Açılış töreni, konuşmaların ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.