Uşak TV

Karın Germe Ameliyatı Tehlikeli Mi?

Güncel

Karın Germe Ameliyatı Tehlikeli Mi?

Karın germe ameliyatları, özellikle karın bölgesinde bölgesel olarak yağlanma sorunu yaşayan erkek ve kadınlar tarafından tercih ediliyor. Op. Dr. Bülent Cihantimur, karın germe estetiğinin işin ehli ve sağlık unsurlarını ön planda tutan cerrahlar tarafından yapıldığı müddetçe tehlikeli bir operasyon olmadığını söyledi.
Karın bölgesinin yaşlanmaya bağlı olarak yağlanma ve gevşeme sorunu yaşayabileceğini ama en çok, birden fazla gebelik geçirmiş, sık kilo alıp veren kadınlarda rastlanan bir durum olduğunu belirten Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Karın kaslarının gebelikle birlikte gevşemesi, deride beliren çatlaklar, bir süre sonra bu bölgenin sarkmasına da neden olur. Ayrıca abdominoplasty olarak da geçen karın germe estetiği erkekler tarafından da tercih edilebilir” dedi.
SPORA CEVAP VERMEYEN İNATÇI KARIN YAĞI
“Çoğu zaman hastalarımız ne kadar spor yaparlarsa yapsınlar sorunu çözümleyemediklerinden bahsederler. Aynı şekilde ciltteki çatlaklar da uygulanan hiçbir dermotolojik uygulamaya cevap vermeyecektir. Karın germe operasyonlarında sarkan yağlı doku alınır, bu sayede çatlarlar giderilir ve iç karna gererek form verilir” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, iki kasık kemiğinin arasında, bikini bölgesinin altında yer alan bölgede sezaryen dikişinden çok daha az bir cerrahi iz kaldığının da altını çizdi.
MİNİ VE TOTAL KARIN GERME
Daha evvel sezaryen doğum izi olan bayanların dikiş izleri, karın germe ameliyatı sırasında yeni dikişlerin içine dahil edildiğini ve bu operasyonun, vücut tipine ve ağırlığına göre orantılanarak yapıldığını söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklamalarına şöyle devam etti: “Karın germe operasyonu, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınarak karnın ön duvar kaslarının gerginleştirildiği bir cerrahi girişimdir. Karın germe ameliyatları mini karın germe ve total karın germe olarak ikiye ayrılır. Mini karın germe ameliyatında göbek deliğine müdahale edilmeden sınırlı alanda sadece karın kaslarını toparlayarak ameliyat yapılırken, total karın germe ameliyatında göbek deliğinin üstündeki alan ile birlikte kasık bölgesine kadar olan bölgedeki tüm fazla deri ve yağlar kesilerek çıkartılır ve göbek deliği yerine konulur. Fazlalıkların çıkarıldığı alandaki kaslar birbirine yakınlaştırılarak dikilir. Böylece karın bölgesi şişkin görüntüden kurutulmuş olur. En sonunda ameliyat bölgesine dren konularak karın germe ameliyatı tamamlanır. Karın germe ameliyatı sonrası ortaya çıkacak olan ameliyat izi zaman içinde geçecek ve belirginliğini kaybedecektir. Tam karın germe operasyonu pubik bölgesinin kıl çizgisi üzerinden göbeğin hemen alt kısmına paralel yatay açıyla yapılan kesi atımıyla başlar. Kesinin uzunluğunun ve şeklinin gereken oranda yapılması, düzeltme derecesine göre belirlenir. Bazı zamanlarda göbek etrafına ikinci bir kesi atılarak üst karın derisi kaldırılır, kesilerek ayrılır.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.