Uşak TV

Kardeş Belediyelerden Başkan Bakıcı’ya Ziyaret

Güncel

Kardeş Belediyelerden Başkan Bakıcı’ya Ziyaret

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kardeş belediyelerin başkanlarını ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Selçuk Belediyesi’nin kardeş belediyeleri arasında yer alan Portekiz’in Qeiras Belediye Başkanı Paulo Vistas, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret etti. İkili ilişkilerin konuşulduğu ziyarette ayrıca, Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin önemi ve bu bağlamda yapılması gerekenler ele alındı. Paulo Vistas, Selçuk ilçesini ziyaret etmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Ziyarette konuşan Başkan Bakıcı, ilçenin inanç turizmine dikkat çekerek, bütün dünyanın yakından tanıdığı Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Selçuk’ta olduğunu, bu anlamda kardeş ilişkilerinin artırılarak devam edeceğini söyledi.
SİEGBURG HEYETİ SELÇUK’TAYDI
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daveti üzerine ilçeye gelen Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn ve beraberindeki heyeti de ağırladı.
Siegburg’un ilk kardeş şehir olması nedeniyle büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Başkan Bakıcı, festival için heyeti İzmir’e davet ettiklerini; ancak terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler nedeniyle Selçuk Efes Festivali’nin iptal edildiğini dile getirdi.
Selçuk Belediyesi ile ikili çalışmaları çok iyi yürüttüklerini ifade eden Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn da, "Onca yıldan sonra hep birbirinden güzel iyi insanlarla buluştuk. Kafamızdaki sınırları kaldırdığımız zaman birlikte daha iyi yaşayacağımızı düşünüyoruz. Böyle devam edersek birbirimizi görmenin festivalini yaşayacağımıza inanıyoruz. Türkiye sonsuz bir zenginlik içerisindedir. İki ülkenin kültürel bir alışveriş içerisinde bulunması gerekiyor; ama en önemlisi şu an Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirasına girdiğini özellikle Siegburg’lu vatandaşlara iyi anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.