Uşak TV

Kahta’da Afetzedelerin Tapu Sevinci

Güncel

Kahta’da Afetzedelerin Tapu Sevinci

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde afetzedeler için yapılan ailelere tapuları verildi.
Kahta’da Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü-Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca toplu konut uygulaması kapsamında Kahta merkezde inşa ettirilen konuttaki hak sahibi ailelere tapuları AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Erdoğan Altuğ tarafından verildi.
AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ konuyla ilgili açıklama yaparak, “Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinin köylerinde 7269 sayılı kanuna göre hak sahibi olan ailelere, mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı- Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca toplu konut uygulaması kapsamında Kahta merkezde inşa ettirilen konutlardan 2006 yılında 45 adet konut satın alınmıştır.
Afet konutları için satın alınan konutlar 98 metrekaredir. Hak sahibi ailelere 2007 yılında kura çekilerek 98 metrekarelik konutları teslim edilmiştir.
Toplu Konut İdaresi sehven afetzedelere verilmek üzere satın alınan 98 metrekarelik dairelerin tapusunu değil de 120 metrekarelik dairelerin tapusunu Maliye Hazinesi’ne vermiştir. Ayrıca 120 metrekarelik daireleri hak sahibi olmayan vatandaşlara satışını yapmıştır.
Afetzedelere verilmek üzere satın alınan ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı adına tahsisli olan konutları, 2010 yılında hak sahibi ailelere kurumumuz tarafından tapusu verilmiş ve konutlara ipotek tesis edilmiştir.
TOKİ tarafından hatalı verilen tapular 2012 yılında fark edilmiş ve söz konusu hatanın düzeltilmesi için TOKİ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Kahta Tapu Müdürlüğü ve Kahta Mal Müdürlüğü ile yazışmalar yapılmıştır.
İş ve işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle TOKİ adına işlemleri yürütmek üzere kurumumuz harita mühendisine vekalet verilmiş ve TOKİ adına bütün işlemleri kurumumuz harita mühendisi yürütmüştür.
TOKİ tarafından hatalı verilen ve afetzedeler adına tapu tescili yapılan 120 metrekarelik konutlar, tekrardan afetzedelerin muvafakati alınarak afetzedelerden alınmış, maliye hazinesi adına tapu tescili yapılmıştır. Daha sonra 120 metrekarelik daireler Maliye Hazinesi tarafından TOKİ’ye devredilmiş ve TOKİ ise 98 metrekarelik daireleri afetzedelere verilmek üzere maliye hazinesine devretmiştir.
Bütün hatalar düzeltilerek 2015 yılında 45 hak sahibi ailelere teslim edilen 98 metrekarelik konutların tapuları verilmiş, ayrıca TOKİ’den konut satın alan hak sahibi olmayan 45 ailenin de (toplamda 90 ailenin) sorunları çözülmüştür” dedi.
Tapularını Altuğ’un elinden alan hak sahibi aileler emeği geçen herkese teşekkür ederek, ‘’Allah devletimizden razı olsun. Tapularımızı aldığımız için çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, AFAD Adıyaman İl Müdürümüz Osman Altuğ beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için sağ olsunlar var olsunlar’’ şeklinde konuştular.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.