Uşak TV

İzmirli Sağlıkçılardan ’Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ Çağrısı

Güncel

İzmirli Sağlıkçılardan ’Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ Çağrısı

İzmirli sağlıkçılar terör örgütlerinin Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa yolculuğunu engelleyemeyeceklerini, bin yıldır etle tırnak olan Kürtlerle PKK’yı bir göstermek isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Teröre hayır, kardeşliğe evet" çağrısında bulundu.
Sağlık-Sen İzmir Şubesi üyeleri İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "Teröre hayır, kardeşliğe evet" çağrısında bulunarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde teröre hayır dövizleri taşıyan sağlıkçılar, sık sık “Polise uzanan eller kırılsın, askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı.
Sağlıkçılar adına açıklama yapan Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Türkiye’nin güçlenmesinden, model olmasından, birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların, kirli oyunlarını bu kez eli kanlı terör örgütü PKK aracılığıyla sergilediğini ifade etti.
“BÜYÜK TÜRKİYE İNŞASINI ENGELLEYEMEYECEKLER”
Terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını belirten Sağlık-sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan milli, kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçerden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyeceklerdir“ diye konuştu.
“KÜRT KARDEŞLERİMİZLE BİN YILDIR ETLE TIRNAĞIZ”
Provokasyonlara karşı dikkatli olmak gerektiğine dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi: “PKK’nın eylemleriyle yaktığı ateşi büyütmek ve bu acının sorumlusu olarak toplumun bir kesimini gösterme çabası, kurulmuş büyük bir tuzaktır. Birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkıp teröre tepkimizi gösterirken de bin yıldır bir ve beraber olduğumuz, etle tırnak olduğumuz, kız alıp verdiğimiz Kürt kardeşlerimizle PKK’yı bir göstermek isteyenlere, provokasyon yapmak ve bizi birbirimize düşürmek isteyenlere müsaade etmeyelim.”
“ÇARE TEK VÜCUT OLMAKTIR”
Çarenin teröre karşı tek vücut olmak olduğunu ifade eden Özdemir, özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmek gerektiğini kaydetti. Özdemir şöyle konuştu: “Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkıyönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmaktır. Çare, teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmektir. Çare Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Dünya idealini canlı tutmak ve bu yolda var gücümüzle çalışmaktır. Terörü hep birlikte yenebiliriz. Terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken, eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Türkiye’nin yumuşak güç unsurlarından bölgesel barışın ve dünya barışının oluşturulmasında etkin bir şekilde yararlanılmalıdır. Eğitim sistemimiz değerler odaklı olarak yeniden yapılandırılmalı, gençlerimiz milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmalıdır.”
“ATEŞKESE DEĞİL SİLAH BIRAKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Sağlık Sen olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduklarını dile getiren Başkan Ekrem Özdemir, PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırdı.
Açıklamanın ardından hayatını kaybeden şehitler için lokma döktürüldü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.