Uşak TV

İtfaiye Eri Alımı İçin Kura Çekilişi Yapıldı

Güncel

İtfaiye Eri Alımı İçin Kura Çekilişi Yapıldı

İtfaiye Eri Alımı İçin Uygulama Sınavını Geçen Adaylar Arasından Bugün Kura Yöntemiyle Çekiliş Yapıldı. Asil ve Yedek Listeler Yarın İlan Edilecek.
Uşak Belediyesi tarafından 06 -10 Haziran tarihlerinde 50 İtfaiye Eri alımı için müracaatların kabul edilmesinin ardından, 21 Haziran’da yapılan uygulama sınavında başarılı olan adaylar için bugün noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

Sözlü sınav, dayanıklılık parkur testi ve dayanıklılık yangın merdiveni testinde İtfaiye Eri olmaya hak kazanan aday memurlarının katıldığı kura saat 14:00’te AKM’de noter huzurunda gerçekleştirildi.

Çekilişe Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 1. Noter Başkatibi Mustafa Türkmen, Belediye Meclis Üyesi Ramazan KARAHAN, İtfaiye Müdürü Kudret Aydın, İnsan Kaynakları Müdürü Mualla Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Kutluay, Destek Hizmetler Müdürü Işıl Akgün, Fen İşleri Müdürü Tuncay Yılmaz ve Aday memurlar ile aileleri katıldı.

İlk olarak Lisans mezunlarından uygulama sınavını geçen 9 kişi arasından 4 asil 2 yedek aday çekilişi yapıldı. Daha sonra Ön lisans mezunlarından uygulama sınavını geçen 47 kişi arasından 21 asil 11 yedek aday çekilişi yapıldı. Son olarak Lise mezunlarından uygulama sınavını geçen 49 kişi arasından 25 asil 13 yedek aday çekilişi yapılırken, Asil ve yedek aday kura çekilişinde ismi okunan adaylar dışında kalan aday memurlar kazanamadı.

Çekilişte konuşan Başkan Erdoğan, “Bugün burada 50 İtfaiye Eri Memur adayımızın Noter huzurunda kura çekimini yapmak üzere bulunmaktayız. Neden kura çekimi diyecek olursak; adaylarımızın yazılıda başarılı olup, sözlü mülakatta elenmesi söz konusu olmadığı için kura çekimini gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Bu şekilde daha adaletli ve eşit bir şekilde kamu hakkından yararlanılacağına inandığını belirten Erdoğan, “Burada bulunan arkadaşlarımız İtfaiyeci olabilecek yapıya sahip olan ve bu işi yapabilecek, başarabilecek olan kişilerdir. İtfaiye birimimiz Belediyemizin çok önemli bir birimidir. 24 saat çalışan ve aktif olan bir birimdir” dedi.

Erdoğan kura çekiminde ismi okunmayan ve kazanamayan adayların üzülmemesi gerektiğini belirterek, puanların yüksek olduğunu, bu puanlarla her kuruma girmeye hak kazanacaklarına inandığını kaydetti.

 

İŞTE KAZANANLARIN LİSTESİ

 

 

 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.