Uşak TV

İşten Atılan Sarıyer Belediyesi İşçileri Kendilerini Başkanın Kapısına Zincirledi

Güncel

İşten Atılan Sarıyer Belediyesi İşçileri Kendilerini Başkanın Kapısına Zincirledi

İşten çıkarılan Sarıyer Belediyesi işçileri, kendilerini Sarıyer Belediyesi başkanlık binası kapısına zincirledi. 124 gündür eylemlerini sürdüren işçiler, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP’yi protesto etti.
Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan bir grup işçi işten atılınca, eylem başlatmış ve CHP İl Başkanlığı binasını işgal etmişti. Binadan dışarı çıkarılan işçiler bu kez ise oturma eylemi başlatmıştı. Oturma eyleminden de bir sonuca ulaşamayan işçiler kendilerini CHP İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirlemiş ve gözaltına alınmıştı. Haklarını almak için pes etmeyen işçiler direnişlerinin 100’üncü gününde ise CHP İl Başkanlığı binasının önünü direnişlerini temsilen çay bahçesine çevirmişti. Geçtiğimiz ay İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü işgal edip pankart açan işçiler bugün de kendilerini Sarıyer Belediyesi başkanlık binası kapısına zincirledi. Haklarını almak için her yolu deneyen işçiler burada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP’yi protesto etti.
Eylem yapan işçiler, işlerine geri alınmayı ve belediye tarafından vaat edilen bin 500 TL maaşla çalışmak istediklerini belirtti. Eylem yapan işçiler Ramazan ve Kurban Bayramları’nda erzak yardımı talebinde bulundukları, belediyenin vaat ettiği bin 500 TL maaşı istedikleri için işten atıldıklarını iddia etti.
Direnen işçiler tarafından yapılan açıklamada ise “Hiç boşuna AK Parti’yi göstererek kendilerinin sosyal demokrat ve halkçı oldukları propagandasını yapmasın CHP. Halk yaşadıklarına ve kendisine yaşatılanlara bakar. CHP’nin yönetimlerde olduğu belediyelerde işçiler, emekçiler taşerona zorla geçiriliyor, zaruri ihtiyaçlarını talep edip direnmekten başka yol bırakılmıyor işçilere, emekçilere. Direndikleri içinde işten atılıyorlar. Ama bizde haykırıyoruz bir kez daha son sözü direnenler söyler” denildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.