Uşak TV

İSRAİL UYGULADIĞI DEVLET TERÖRÜNDEN VAZGEÇMELİDİR

Güncel

İSRAİL UYGULADIĞI DEVLET TERÖRÜNDEN VAZGEÇMELİDİR

TÜRKİYE KAMU-SEN U

ŞAK İL TEMSİLCİSİ MEHMET ÖZKUK yaptığı basın açıklamasında İsrailin Devlet Terörü uyguladığını söyledi. ÖZKUK: "Zor günlerden geçiyoruz. Acı günler yaşıyoruz. Olayları doğru algılamak zorundayız.

Önceki gün Eli kanlı teröristlerin kahpece düzenlediği eylemler tüm hızıyla sürerken, bu kez de İsrail’in uyguladığı devlet terörüne maruz bırakıldık. İsrail Devletinin güvenliğini ve ilkelerini bahane ederek silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, verdiğimiz şehitler karşısında da aynı sessizliklerini koruması, dünyadaki terörü cesaretlendiren kaynağın da adresini adeta ifşa etmektedir.

 

Gazze’de abluka altında yaşama hakkından dahi mahrum bırakılan Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi taşıyan gemilere, İsrail karasularından 70 mil açıkta, uluslar arası sularda yapılan silahlı saldırı, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi, İsrail’in hukuk tanımaz terörist uygulamalarının geldiği en son nokta olmuştur. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir.

 

Yıllardan beri bir soykırıma uğramış, mağdur ve mazlum millet rolünü kimseye bırakmadan devlet terörü estiren İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı insanlık dışı saldırı ve tecrit hepimizin malumudur. Dünya, İsrail’in uluslar arası hukuk kurallarını hiçe sayan vahşetine yalnızca seyirci kalmaktadır. Filistin davası insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir mücadeleyi ifade eder. Filistin, bize “Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen Abdülhamid Han’ın hatırası, Kabe’den önceki kıblegâhımız olması dolayısı ile de mukaddes emanetimizdir. Bu nedenle hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

 

Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütünün dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen gerçektir. İçimizdeki terör eyleminin Hatay, İskenderun Deniz Üs Komutanlığına yapılmasının, eş zamanlı olarak İsrail’in de terörist saldırısını özellikle bir Türk gemisine karşı gerçekleştirmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun taktirine sunuyoruz.

 

52 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail’i uyarıyoruz: Bu saldırı uluslar arası sularda Türk Bayraklı gemilere yapılmıştır. Katledilenlerin büyük çoğunluğu, insani yardım taşıyan sivil, silahsız Türk vatandaşlarıdır. Bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail, mutlak surette uyguladığı devlet terörünün bedelini de hesaplamış olmalıdır.

 

Türk kamuoyu önce yetkililerimizden sonra da Birle

şmiş Milletler’den y

ıllardır hukuku hiçe sayan İsrail’den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir. Bu hesap, caydırıcı ve İsrail’in yaptığına pişman olacağı etkinlikte olmalıdır.

 

Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak; kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir. Bunu özellikle nankör İsrail asla unutmamalıdır" dedi.

 

Şırnak, Hakkari ve Antakya’da verdiğimiz şehitlerin acısıyla yüreklerimiz yanarken, sabaha karşı Hatay’dan gelen yedi şehidimizin haberiyle bir kez daha sarsıldık. İnsani yardım gemilerine yapılan saldırının faali bellidir. Oysa terörist saldırının taşeronu belli,ancak sahibi belli değildir. Terörist başının yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun, “Kürt sorunu” olarak tanımlanmasıyla başlayan ve açılım tartışmalarıyla beslenen güdümlü siyaset sonucunda yeniden hortlaması dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu noktada, verilen bunca şehidin ardından klişe açıklamalarla yetinilmemesi, bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak en ağır şekilde hukuken ve toplumun tepkisiyle cezalandırılması gerekmektedir. Bu vesile ile saldırılarda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar; ailelerine, devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.şmiş Milletler’den yıllardır hukuku hiçe sayan İsrail’den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir. Bu hesap, caydırıcı ve İsrail’in yaptığına pişman olacağı etkinlikte olmalıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.