Uşak TV

İsmet İnönü Heykeli İçin Suç Duyurusu

Güncel

İsmet İnönü Heykeli İçin Suç Duyurusu

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Mudanya Müzesi’nde yer alan İsmet İnönü’nün mumya heykeline tepki göstererek, "Heykel 1.40 metre boyunda cüce insan gibi yapılmış. Mudanya Müzesi Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Bir süre önce yaptıkları kültürel gezisi kapsamında Bursa Mudanya Müzesi’ne ziyaret ettiklerini belirten Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, gördükleri İsmet İnönü heykeli karşısında üzüldüklerini belirtti. Sümer, "Müzede dikkatimi çeken; Mudanya Antlaşmasını imzalayan İngiliz, İtalyan, Yunan generallerinin mumya heykeli 1.80 metre boyunda yapılmışken, Türkiye adına antlaşmayı imzalayan sayın İsmet İnönü’nün mumya heykeli 1.40 metre boyunda cüce insan gibi yapılmış” dedi.
Bu olayı dernek üyeleri olarak yadırgadıklarını belirten ve Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’na Mudanya Müzesi Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Sümer şunları söyledi:
“Zafer Bayramını kutlayacağız. Bu savaşlar kolay kazanılmadı. Binlerce şehit verildi. Bu şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkılmalıdır. Ayrıca, Kurtuluş Savaşı’nı yapan başta yüce Atatürk ve silah arkadaşları İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir ve diğer arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.