Uşak TV

İSKENDERUN’DA HAİN SALDIRIDA 7 ER ŞEHİT

Güncel

İSKENDERUN’DA HAİN SALDIRIDA 7 ER ŞEHİT

Antakya’da 3 gün önce bir maden ocağını basarak özel güvenlik görevlisini şehit eden bölücü terör örgütü PKK, bu kez İskenderun’daki Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na bağlı askerlere saldırı düzenledi. Nöbet değişimine giden askerleri taşıyan araçta bulunan 7 er şehit olurken, 7 er de yaralandı. Amanos Dağları’nda saklanan terörist grup tarafından düzenlendiği belirtilen saldırı, ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Bu açıdan bir ilk olan eylemin, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısından bir kaç saat öncesine denk gelmesi ve İskenderun’un İsrail’e en yakın askeri tesislerin bulunduğu bölge olması açısından da dikkati çekti.

TEM kenarından
Modernevler Mahallesi otoban yakınında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki askerleri nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araç, dün saat 00.10 sıralarında teröristlerin hedefi oldu. Askeri araca, TEM Otoyolu’na yakın mesafeden, PKK’lı teröristlerce RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma çıktı.
Genelkurmay Başkanlığı, nöbet değişim aracındaki bir erin olay yerinde, 5 erin de kaldırıldıkları hastanelerde şehit olduklarını bildirdi.

Şehitlerin isimleri
Hatay Valiliği, şehit erlerin isimlerinin Serhat Aslan (Mardin), Kerem Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun) olduğunu açıkladı.
Yaralılardan Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Tokbulut (Kastamonu) ve Nedim Çağrı Türe (Manisa) Ankara GATA’ya sevk edilirken, Mehmet Aynur (Burdur) ve Taner Adıyaman (Bitlis) İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Muammer Altemür (Tokat) ile Erol Sevindik ise (Ordu) İskenderun Deniz Alayı Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Vatandaş kışlaya gitti

Şehit 6 er için İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda tören düzenlendi. Cenazeler, basına kapalı törenin ardından 3 askeri helikopterle memleketlerine gönderildi. Bu sırada alayın çevresinde toplanan kadınlı erkekli yaklaşık 3 bine yakın kişi, her helikopterin kalkışında “Uğurlar olsun” diye bağırarak şehitleri selamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.