Uşak TV

Işık Mahallesi`nde Yeni Park Sevinci

Güncel

Işık Mahallesi`nde Yeni Park Sevinci

Uşak Belediyesi kentte yaptığı yeşil alan çalışmaları ile taktir kazanıyor.
Bugüne kadar yapılan park ve bahçeler ile rekorlar kırılırken rakamlara bakıldığında ise Avrupa standartlarının iki katına çıktığı görülüyor. Kentin dört bir yanında vatandaşlara nefes alma noktaları açan ve piknik ve mesire alanlarına araçsız da gidilmesini hedefleyen Uşak Belediyesi bu konuda beğeni topladı. Park ve piknik ve mesire alanları konusunda bir adım daha atıldı. Işık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından birisi olan park sorunu Kaleardı Sokak’ta açılan Hacımlı Mehmet Parkı ile sona erdi. Parkın açılışı ise yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Açılışa Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Önder Yıldız, Uşak Belediyesi birim müdürleri Işık Mahallesi Muhtarı Yaşar Orel ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Ali Erdoğan kente bir park daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kentte yeşil alanlar konusunda büyük işler başardıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, "Belediyemiz son yıllarda en büyük yatırımlarından birisini de yeşil alanlara yaptı. Kentimizin nefes alma alanlarının daha da çoğalması için elimizden gelen çabayı vermekteyiz. Bu kapsamda yaptığımız birçok parkın yanında yenilerini bitirmeye devam ediyoruz. Bugün Işık Mahallesi’nde de en büyük ihtiyaçlarını karşılamanın heyecanın yaşıyoruz” dedi. Uşak Belediyesi’nin Işık Mahallesi’nde yaptığı parkın kendilerine ilaç olduğunu bildiren Işık Mahallesi Muhtarı Yaşar Orel ise mahallede bu tür alanlar konusunda yaşanan sıkıntının belediye desteği ile sona erdiğini iletti. Mahallenin yapısı itibariyle parka ihtiyacı olduğunu vurgulayan Orel, " Mahallemizde parklar konusunda sıkıntılarımız vardı. Özellikle yerleşim yerlerinin sıklığı bizi sıkıntıya düşürüyordu. Biz başından bu yana belediyemizden bu konuda destek istedik. Onlar da bizi dinlediler. Bu parkın ardından bir park daha müjdesini vermek isterim” şeklinde konuştu.
Hedeflerimizde ilerliyoruz
Uşak Belediyesi’nin yeşil alanlar konusunda başından bu yana ciddi hedefler koyduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " İlimizde belediye olarak kentin gelişimine önemli katkılar sunmaktayız. Yüzlerce proje ile ilimizin kalkınmasına katkı sağlamaktayız. Biten projelerimiz ile kentimizin imajı da değişmeye devam etmektedir. Biz başından bu yana yeşil alanlar konusunda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kentimizin en büyük ihtiyaçlarından birisi de yeşil alanlardır. Bu nedenle ciddi bir çalışma ile hedefler koyduk. Kentimizin her köşesinde vatandaşlarımızın arabası olmadan bile piknik ve mesire alanlarına gitmesini istedik. Bu nedenle bulduğumuz uygun yeşil alanları parklara çevirdik. Bu alanlarda şimdi binlerce vatandaşımız gönül rahatlığı ile pikniklerini yapabiliyor. İlimizde bası bölgeler yerleşim alanları sıklığı ve konutlar nedeni ile bu konuda şanssızdı. Bu mahallelerden birisi de Işık Mahallesiydi. Muhtarımız başından bu yana bize böyle bir taleple geliyordu. Bizde uygun alanı bulduktan sonra hemen park çalışmalarına başladık. Kısa sürede parkımızı bitirdik. Parkımıza ilimiz için önemli bir değer olan Hacımlı Mehmet’in ismini verdik. Belediye olarak kent adına çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
En büyük sıkıntımızdı
Işık Mahallesi’nde en çok park eksikliğini yaşadıklarını bildiren Işık Mahallesi Muhtarı Yaşar Orel, " Mahallemizde her zaman eksikliğini hissettiğimiz konuların başında park geliyordu. Konut ağırlıklı bir mahalle olduğumuz için park yerleri konusunda sıkıntımız vardı. Bu konuda belediyemizden destek istedik. Belediyemiz de yeri bularak bize en güzel hediyelerden birisini verdi. şimdi ikinci bir park için de çalışmalar başladı. bize bu yeri ve ikinci bir parkı hediye edecek olan Başkanımız Ali Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.Konuşmaların ardından vatandaşların da katılımı ile kurdele kesimi gerçekleşti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.